Her får du en god opskrift på kartoffelfad med hakket kød og grøntsager. En lækker ret til aftensmad, der nemt laves i et fad i ovnen.
Prøv lige dette lækre kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager, for det er en skøn opskrift med mad i fad.
Her laves hele retten i et fad, hvor du har både kartofler, kød og grøntsager, og det er en dejlig hverdagsret. Også uden alt for mange ingredienser.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelfad
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 store gulerødder skåret i skiver og halveret
- 1 stort løg hakket
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 rød peberfrugt skåret i tern
- 250 g champignon skåret i kvarter
- 2 store bagekartofler skåret i tynde skiver
- 500 g mornaysauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm lidt olie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt kød og lad det stege med, til det tager farver, derefter tilsættes gulerødder og det hele steger i nogle minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt champignon og peberfrugt og lad det stege med i nogle minutter, til de tager farve. Smag til.
- Kom det hele i et smurt, ovnfast fad.
- Fordel kartoffelskiverne ovenpå, krydr godt med salt og friskkværnet peber.
- Hæld mornay sauce over og sæt dit kartoffelfad i ovnen ved 175 °C varmluft i ca. 35 minutter, måske fem minutter mere. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tilberedningstid på retten.
Næringsindhold
Noter
Kartoffelfad serveres straks sammen med kogte grøntsager, eks. kogte rosenkål. En spidskålssalat passer også godt til.
Kom med din kommentar