• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad
billede med kartoffelfad
Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager er en skøn ovnret, der er nem at lave på de travle hverdage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en god opskrift på kartoffelfad med hakket kød og grøntsager. En lækker ret til aftensmad, der nemt laves i et fad i ovnen.
  2. Opskrift på kartoffelfad
  3. Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 2 brugere

Her får du en god opskrift på kartoffelfad med hakket kød og grøntsager. En lækker ret til aftensmad, der nemt laves i et fad i ovnen.

Prøv lige dette lækre kartoffelfad med hakket oksekød og grøntsager, for det er en skøn opskrift med mad i fad.

Her laves hele retten i et fad, hvor du har både kartofler, kød og grøntsager, og det er en dejlig hverdagsret. Også uden alt for mange ingredienser.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kartoffelfad

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 store gulerødder skåret i skiver og halveret
  • 1 stort løg hakket
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 rød peberfrugt skåret i tern
  • 250 g champignon skåret i kvarter
  • 2 store bagekartofler skåret i tynde skiver
  • 500 g mornaysauce
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Varm lidt olie op på en pande og sauter løg til de bliver bløde og gennemsigtige.
  • Tilsæt kød og lad det stege med, til det tager farver, derefter tilsættes gulerødder og det hele steger i nogle minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt champignon og peberfrugt og lad det stege med i nogle minutter, til de tager farve. Smag til.
  • Kom det hele i et smurt, ovnfast fad.
  • Fordel kartoffelskiverne ovenpå, krydr godt med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld mornay sauce over og sæt dit kartoffelfad i ovnen ved 175 °C varmluft i ca. 35 minutter, måske fem minutter mere. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tilberedningstid på retten.

Næringsindhold

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
Mængde pr. portion
Kalorier
723
% Daglig værdi*
Fedt
 
45
g
69
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Kolesterol
 
156
mg
52
%
Natrium
 
1153
mg
50
%
Kalium
 
1637
mg
47
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
7991
IU
160
%
Vitamin C
 
84
mg
102
%
Calcium
 
252
mg
25
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kartoffelfad serveres straks sammen med kogte grøntsager, eks. kogte rosenkål. En spidskålssalat passer også godt til.

Se flere opskrifter

  • billede med citronkylling i fad med kartofler
    Citronkylling i fad med kartofler
  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • bagt kartoffelmos
    Sådan laver du bagt kartoffelmos
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Mere inspiration

  • vildtragout gryderet med vildt
    Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • coq au vin opskrift
    Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • lasagne med spidskål
    Lasagne med spidskål og fisk

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

billede med andeconfit - confit de canard

Confit de canard - lækker andeconfit

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.