Her får du den bedste opskrift på bagt kartoffelmos. En lækker og nem mos med æg, der bages i ovn. Anvend som tilbehør til gryderetter med mere.
Bagt kartoffelmos med æg er lækkert tilbehør til mange retter, og den er jo en ovnbagt fætter til den klassiske kartoffelmos.
Her er mosen vendt med æg, som deles i æggeblommer og æggehvider, og det giver altså en meget luftig mos, der smager himmelsk godt.
Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør. Er I meget sultne kan der laves en lidt større portion.
Opskrift på bagt kartoffelmos

Ingredienser
- 750 g kartofler
- 50 g smør
- ½ dl piskefløde svarende til ca. 50 gram
- 2 æg delt i æggeblommer og æggehvider
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem møre uden salt. Det tager ca. 10-15 minutter.
- Hæld vandet fra.
- Mos kartoflerne og rør smør, lidt fløde, salt og peber i.
- Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem og smag til.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
- Hæld det i et ildfast fad og mosen skal nu ind midt i ovnen ved 225 grader, hvor en bagt kartoffelmos skal have ca. 25 minutter.
Næringsindhold
Noter
Bagt kartoffelmos er meget varm, når den lige kommer ud af ovnen, så lad den gerne lige køle lidt af inden servering.
Den bagte mos kan blandt andet serveres til enebærgryde og en mørbradgryde.
Kom med din kommentar