• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sådan laver du bagt kartoffelmos
bagt kartoffelmos
En lækker og bagt kartoffelmos, der blandt andet er lavet med æg. Den bagte mos smager fremragende som tilbehør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sådan laver du bagt kartoffelmos

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 7. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
FacebookPinterestMessengerEmailPrintSMS
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på bagt kartoffelmos. En lækker og nem mos med æg, der bages i ovn. Anvend som tilbehør til gryderetter med mere.

Bagt kartoffelmos med æg er lækkert tilbehør til mange retter, og den er jo en ovnbagt fætter til den klassiske kartoffelmos.

Her er mosen vendt med æg, som deles i æggeblommer og æggehvider, og det giver altså en meget luftig mos, der smager himmelsk godt.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør. Er I meget sultne kan der laves en lidt større portion.

Opskrift på bagt kartoffelmos

bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 50 g smør
  • ½ dl piskefløde svarende til ca. 50 gram
  • 2 æg delt i æggeblommer og æggehvider
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem møre uden salt. Det tager ca. 10-15 minutter.
  • Hæld vandet fra.
  • Mos kartoflerne og rør smør, lidt fløde, salt og peber i.
  • Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem og smag til.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
  • Hæld det i et ildfast fad og mosen skal nu ind midt i ovnen ved 225 grader, hvor en bagt kartoffelmos skal have ca. 25 minutter.

Næringsindhold

Bagt kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagt kartoffelmos er meget varm, når den lige kommer ud af ovnen, så lad den gerne lige køle lidt af inden servering.

Den bagte mos kan blandt andet serveres til enebærgryde og en mørbradgryde.

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

et billede med kylling i karry serveret på tallerken

Kylling i karry med sprøde grøntsager

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

billede med nemme pitabrød

Nemme pitabrød der altid popper op

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

billede med dampet broccoli

Dampet broccoli med kogetid og gode tips

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

billede med stuvet spidskål

Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

billede med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

filodejskurve med rejer

Filodejskurve med tigerrejer

hjemmelavede romkugler

Romkugler med marcipan og mørk rom

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required