Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Bagt kartoffelmos
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Dansk
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
25
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
750
g
kartofler
▢
50
g
smør
▢
½
dl
piskefløde
svarende til ca. 50 gram
▢
2
æg
delt i æggeblommer og æggehvider
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
Kog dem møre uden salt. Det tager ca. 10-15 minutter.
Hæld vandet fra.
Mos kartoflerne og rør smør, lidt fløde, salt og peber i.
Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem og smag til.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
Hæld det i et ildfast fad og mosen skal nu ind midt i ovnen ved 225 grader, hvor en bagt kartoffelmos skal have ca. 25 minutter.
Næringsindhold
Bagt kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]