• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør
billede med rosenkål og kogetid
Den korrekte kogetid for rosenkål er ikke for lang, da man så risikerer kål, der smager af prut. Så kogning af rosenkålene skal gøres med omhu. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Kogning af rosenkål
  2. Koge rosenkål
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du 
  5. Næringsindhold
  6. Noter
4.67 fra 3 brugere

Her får du den korrekte kogetid for rosenkål, og der er ca. 7 minutter. Når du koger rosenkålene på denne måde, undgår du de smager af prut.

Se her hvordan du koger rosenkål helt perfekt, så de ikke kommer til at smage grimt af prut.

Rosenkålene kan nemlig godt få en træls bismag, hvis du koger dem for længe. Så derfor skal du blot følge denne opskrift, og så kan du servere de perfekte og sunde rosenkål.

Ved at komme lidt eddike og sukker i kogevandet, fjernes den skarpe smag, som rosenkål ellers godt kan have. Og som en del ikke bryder sig om. Så det er et godt tip.

Hverken eddike eller sukker ødelægger dig smagen af de små og sunde kål, så det er altså et godt trick.

Kogning af rosenkål

billede med rosenkål og kogetid

Koge rosenkål

4.67 fra 3 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 10 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 gram rosenkål
  • vand
  • 1 spiseskefuld eddike evt. en æbleeddike
  • 1 teskefuld sukker
  • Lidt salt

Sådan gør du 

  • Start med at skære den nederste del af bunden af rosenkålene, og tag også gerne de yderste blade af.
  • Læg dine rosenkål i en gryde, og fyld vand i så de flotte og sunde små kål netop er dækket.
  • Tilsæt så en spiseskefuld eddike og lidt sukker og salt.
  • Kog rosenkålene i ca. syv minutter, og hæld derefter vandet fra, så kålene ikke koger videre. Sæt et minutur her med den korrekte kogetid.

Næringsindhold

Koge rosenkål
Mængde pr. portion
Kalorier
37
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Mættet fedt
 
0.05
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.02
g
Natrium
 
600
mg
26
%
Kalium
 
292
mg
8
%
Kulhydrater
 
8
g
3
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
566
IU
11
%
Vitamin C
 
64
mg
78
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De kogte rosenkål serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til mange retter.

Se flere lækre opskrifter med de sunde små kål:

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

Rosenkålssalat med dressing

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

Mere inspiration

  • rodfrugtmos
    Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • glaserede perleløg
    Glaserede perleløg - nem opskrift
  • ovnbagte kartoffelskiver
    Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • knuste kartofler med hvidløgssmør
    Knuste kartofler med hvidløgssmør

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

billede med kyllingefad med bacon

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.