Her er den perfekte opskrift på ribbensteg i ovn. Ser hvordan du steger ribbenstegen mør og med sprøde svær. Nem guide med korrekt stegetid.
Ribbensteg stegt i ovn er en klassisk og populær ret til aftensmad, men du kan servere stegen i skiver som frokost sammen med rugbrød og gammeldags rødkål.
Bemærk, at kernetemperaturen i en ribbensteg skal være mindst 70 grader, men stegen er svær at stege tør, da den indeholder en god fedtmarmorering.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på ribbensteg
Ingredienser
- 1,2 kg ribbensteg
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl vand
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 225 °C varmluft og find et passende ildfast frem, hvor din ribbensteg kan ligge uden at røre kanterne.
- Tjek at sværene på ribbenstegen er skæret igennem og ned til kødet. Ellers må du lige skære efter.
- Krydr stegen. med salt og friskkværnet peber hele vejen rundt.
- Læg stegen i fadet.
- Stil det ind i ovnen, og nu skal en ribbensteg i ovn have ca. 1 time og 30 minutter ved 225 grader varmeluft.
- Efter 15 minutter drysses lidt salt ned mellem du åbne svær, og der hældes lidt vand i bunden af fadet.
- Stil stegen tilbage i ovnen, og lad den stege færdig. Undervejs kan du med fordel øse lidt stegesky op over stegen, og hæld om nødvendigt mere vand ved undervejs.
- 15 minutter før stegen er færdig øses sky op over stegen for sidste gang, og den steges færdig. Er sværene ikke sprøde til sidst, kan du med fordel give ribbenstegen en tur under ovnens grill.
Næringsindhold
Noter
Den færdigstegte ribbensteg køles lidt af på et skærebræt inden udskæring.
Ribbenstegen er som sagt god som aftensmad sammen med kogte kartofler og grøntsager som eks. dampede rosenkål.
Eller skær den i skiver som pålæg til en god frokost.
Skyen kan du nemt lave til en god sovs. Her smeltes 1 spsk. smør i en lille gryde, og 1 spsk. hvedemel piskes i til en opbagning. Pisk derefter ca. 2 deciliter stegesky i, og derefter 1 spsk. risbsgele og evt. lidt gastrik eller eddike.
Lad sovsen simre 5 minutter og smag den til.
Kom med din kommentar