• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Sovs og sauce

billede med gastrik
Gastrik laves af eddike og sukker, og den kan virkelig give din sovs eller gryderet en masse mere smag. Og så har den lang holdbarhed. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gastrik - sådan laver du smagsgiver til din sovs

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Gastrik er en fantastisk smagsgiver til din sovs og gryderet. Her er den simple og nemme opskrift på gastrique med blot to ingredienser.
  2. Opskrift på gastrik
  3. Gastrik
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
  9. Anvendelse af gastrik
  10. Brug gastrik i følgende retter
5 fra 5 brugere

Gastrik er en fantastisk smagsgiver til din sovs og gryderet. Her er den simple og nemme opskrift på gastrique med blot to ingredienser.

Gastrik er en opfindelse fra det franske køkken, hvor æblecidereddike og sukker koges ind til en tynd sirup.

Det giver en unik smagskombination, der virkelig kan pifte en sovs eller gryderet op.

Gastrikken - eller på fransk gastrique - er super nem at lave, og du skal blot bruge de to ingredienser.

Opbevares i en lille flaske, hvor den holder sig i månedsvis. Fortrinlig som smagsgiver i bla. rødvinssauce.

Opskrift på gastrik

billede med gastrik

Gastrik

5 fra 5 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Tid: 15 minutter min
Antal: 250 cl.

Ingredienser

  • 2,5 dl. æblecidereddike
  • 125 g sukker

Sådan gør du 

  • Lav din gastrik i en mindre gryde. Varmen på kogepladen må gerne være 7 på em skala fra 1-9.
  • Tilsæt sukker og lad det smelte til en brun karmel, men uden at sukkeret brænder på.
  • Kom æblecidereddike i gryden, og skru en anelse ned for varmen.
  • Rotér gryden lidt rundt, så sukkeret opløses i eddiken, og du behøver ikke røre i din gastrik.
  • Lad gastrikken koge ind til en konsistens som en tynd sirup, og det tager typisk ca. 8-10 minutter. Klik her og sæt minutur til 8 minutter.
  • Lad gastrikken køle af i en skål, inden den hældes i en skoldet flaske med prop.

Næringsindhold

Gastrik
Mængde pr. portion
Kalorier
214
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Natrium
 
6
mg
0
%
Kalium
 
74
mg
2
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Sukker
 
50
g
56
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Video

Noter

Nu har du en skøn gastrik, der som sagt er god til sovse og gryderetter.

Holdbarheden er lang, og den holder sig fint i op til seks måneder.

Anvendelse af gastrik

Til en portion sovs eller gryderet til fire personer kan du anvende ca. 2 spsk. gastrik. Men smag dig frem.

Du kan læse mere om gastrik her.

Brug gastrik i følgende retter

  • billede med cowboygryde med oksekød og chili
    Cowboygryde med oksekød og chili
  • billede til gryderetter
    Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • billede med gullasch eller gullash
    Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
  • billede med luksus mørbradgryde
    Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
« Salat med kartofler og soltørrede tomater
Salat med varmrøget laks og lækker dressing »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.