Her er en lækker opskrift på cowboygryde med oksekød og chili. En skøn og krydret gryderet, der nydes med creme fraiche og tortillachips.
Prøv en lækker cowboygryde med oksekød og chili, og her er der også tilsat lidt øl og espresso til retten.
Det er en god og lækker gryderet med masser af smag.
Styrken bestemmer du selv, hvis du vil have det knapt så stærkt, så skær ned på cayennepeber, og chipotlepulver kan også sagtens undværes. Hvis ikke du kan få chipotlepulver), så brug lidt røget paprika.
Her er cowboygryden lavet med kød fra en hel okseklump, der er skåret ud i tern, men du kan selvfølgelige også købe oksekød, der allerede er skåret ud.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på cowboygryde

Ingredienser
- 1 dåse kidneybønner gerne i chilisauce
- 800 g okseklump skåret i tern, eller oksekød i tern
- 1 stor løg hakket
- 4 fed hvidløg knust og finthakket
- 2 stængler bladselleri skåret i små tern
- 1 stor gulerod revet
- 1 espresso eller bare ½ dl stærk kaffe
- 1 dl øl
- 15 g mørk chokolade (mindst 75%)
- 2 spsk. tomatpure koncentreret
- ½ tsk. chipotlepulver
- 2½ tsk. spidskommen
- 2 tsk. koriander stødt
- ½ tsk. cayennepeber
- 1 spsk. oregano tørret
- olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- creme fraiche
- tortillachips
- tabasco kan udelades
Sådan gør du
- Varm olie op i en gryde og brun kødet ad et par gange.
- Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt grøntsagerne, som steges med, uden at de tager farve.
- Tilsæt så tomatpure og krydderier, rør godt rundt og lad det stege i et par minutter, rør tit.
- Hæld vand, øl og kaffe ved, skru ned for varmen og lad din cowboygryde simre i 1½ times tid.
- Tilsæt så bønner sammen med chilisauce og chokolade.
- Lad chokoladen smelte og smag så din cowboygryde til.
Næringsindhold
Noter
Den færdige cowboygryde serveres sammen med lidt creme fraiche og tortillachips.
Cowboygryden kan smages til med et par spsk. gastrik for mere smag.
Se flere lækre mexicanske opskrifter:
Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød
Kom med din kommentar