Prøv denne skønne opskrift på skinke med whiskymarinade. En nem måde at tilberede skinken på, og den er god til både hverdag og fest.
Skinke med whiskymarinade er en god metode til tilberedning af skinke, hvor skinken koges først.
Derefter skal den have et lag af den dejlige whiskymarinade, som du sagtens også kan servere for børn. Nej, man bliver ikke fuld af at spise en skive af skinken.
Se også: Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur
Det er jo en form for glaseret skinke, blot med lidt whisky.
Opskriften er beregnet til fire personer, og rester kan evt bruges i en biksemad.
Opskrift på skinke med whiskymarinade
Ingredienser
- 1,2 kilo skinke
- 2 laurbærblade
- 10 peberkorn sorte
- 1 deciliter brun farin
- 25 gram whisky svarende til 2,5 cl.
- 1,5 spiseskefuld dijonsennep
Sådan gør du
- Til skinke med whiskymarinade starter du med, at lægge skinken i en gryde, og derefter hældes vand ved.
- Tilsæt laurbærblade og peberkorn, bring det i kog.
- Skru ned for varmen og lad det simre i 1 times tid, vend evt. skinken halvvejs, hvis vandet ikke dækker hele.
- Når tiden er gået slukket for varmen og gryden flyttes, men lad skinken blive i det varme vand, til den skal i ovnen.
- Rør farin, sennep og whisky sammen.
- Ca. 20 minutter inden servering, fores et lille ovnfast fad med stanniol og skinken lægges i fadet (nettet udenom fjernes inden).
- Læg skinken med fedtlaget opad og rids det i rudemønster.
- Øs whiskymarinaden over kødet og sæt det i ovnen ved 250 grader (varmluft) i ca. 15-20 minutter, til det karamelliserer og bliver gyldnet.
Næringsindhold
Tips
Den færdige skinke med whiskymarinade tages ud af ovnen, hvorefter du lige kan lade den stå 5-10 minutter.
Så er den klar til servering, og kan skæres i passende skiver.
Serveres gerne med flødekartofler og spidskålssalat.
Se også: Skinkestang - butterdej med skinke
Kom med din kommentar