Sådan laver du kogt hamburgerryg. I denne opskrift får du stegetid og anbefalet temperatur i kødet, så hamburgerryggen aldrig bliver tør.
Kogt hamburgerryg er en klassisk ret på de danske middagsborde, hvor kødet ofte serveres med stuvet spinat, grønlangkål eller andet tilbehør.
Hamburgerryggen er nem at koge og tilberede, og herunder kan du se hvor længe den skal have i gryden. Først under kogning, og derefter trækker kødet tilsvarende tid i vandet.
Du kan med fordel anvende et stegetermometer, og her skal en hamburgerryg så have en kernetemperatur på 60 grader for, at være helt perfekt tilberedt.
Opskriften er beregnet til fire personer, og rester er gode som pålæg eller til en biksemad.
Opskrift på kogt hamburgerryg
Ingredienser
- 1 kg. hamburgerryg
- 2 laurbærblade
- 5 enebær
- 10 peberkorn sorte og hele
Sådan gør du
- Læg din hamburgerryg i en passende gryde.
- Hæld vand ved, så den er lige dækket.
- Tilsæt hele peberkorn, laurbærblade og enebær.
- Kog hamburgerryggen i ca. 30 minutter.
- Lad den trække lige så lang tid i vandet under låg.
Næringsindhold
Noter
Den færdigkogte hamburgerryg skæres i passende skiver og serveres straks.
Andet tilbehør kan i øvrigt være flødekartofler og en salat.
Kom med din kommentar