• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med kogt hamburgerryg
Kogt hamburgerryg er en klassisk dansk ret, der smager forrygende godt. Kødet kan serveres med flødekartofler, grønlangkål og meget andet. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 24. jan, 2023

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du kogt hamburgerryg. I denne opskrift får du stegetid og anbefalet temperatur i kødet, så hamburgerryggen aldrig bliver tør.
  2. Opskrift på kogt hamburgerryg
  3. Kogt hamburgerryg
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 3 brugere

Sådan laver du kogt hamburgerryg. I denne opskrift får du stegetid og anbefalet temperatur i kødet, så hamburgerryggen aldrig bliver tør.

Kogt hamburgerryg er en klassisk ret på de danske middagsborde, hvor kødet ofte serveres med stuvet spinat, grønlangkål eller andet tilbehør.

Hamburgerryggen er nem at koge og tilberede, og herunder kan du se hvor længe den skal have i gryden. Først under kogning, og derefter trækker kødet tilsvarende tid i vandet.

Du kan med fordel anvende et stegetermometer, og her skal en hamburgerryg så have en kernetemperatur på 60 grader for, at være helt perfekt tilberedt.

Opskriften er beregnet til fire personer, og rester er gode som pålæg eller til en biksemad.

Opskrift på kogt hamburgerryg

billede med kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg

5 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg. hamburgerryg
  • 2 laurbærblade
  • 5 enebær
  • 10 peberkorn sorte og hele
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Læg din hamburgerryg i en passende gryde.
  • Hæld vand ved, så den er lige dækket.
  • Tilsæt hele peberkorn, laurbærblade og enebær.
  • Kog hamburgerryggen i ca. 30 minutter.
  • Lad den trække lige så lang tid i vandet under låg.

Næringsindhold

Kogt hamburgerryg
Mængde pr. portion
Kalorier
318
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
165
mg
55
%
Natrium
 
123
mg
5
%
Kalium
 
971
mg
28
%
Kulhydrater
 
0.2
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.003
g
0
%
Protein
 
56
g
112
%
Vitamin A
 
4
IU
0
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigkogte hamburgerryg skæres i passende skiver og serveres straks.

Andet tilbehør kan i øvrigt være flødekartofler og en salat.

Se flere opskrifter

  • billede med glaseret skinke
    Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift
  • glaseret hamburgerryg
    Sådan laver du glaseret hamburgerryg
« Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin
Chokoladefondant - nem og lækker lava kage »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.