• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede til stuvet spinat med parmesan
Stuvet spinat med parmesan er super nemt at lave, og du kan servere spinaten til frikadeller, kylling og meget mere. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Stuvet spinat med parmesan

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 21. jan, 2023

Oversigt over indhold

  1. Her er en lækker opskrift på stuvet spinat med parmesan, der laves af frossen spinat. Serveres til frikadeller, kylling og mange andre retter.
  2. Opskrift på stuvet spinat
  3. Stuvet spinat med parmesan
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter med spinat
5 fra 1 bruger

Her er en lækker opskrift på stuvet spinat med parmesan, der laves af frossen spinat. Serveres til frikadeller, kylling og mange andre retter.

Stuvet spinat er en klassiker som tilbehør, og så er spinaten jo super sund.

Her er den stuvede spinat lavet med frossen spinat, der tøs op, og derefter smages stuvningen til med blandt andet parmesan.

Brug spinatstuvningen som tilbehør til frikadeller, ovnstegt kylling og mange andre retter.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på stuvet spinat

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 20 g smør
  • 20 g hvedemel
  • 2 skallotteløg finthakket
  • 1½ dl parmesan fintrevet
  • 1 citron fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • Lidt muskatnød fintrevet
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 dl mælk
  • Lidt vand
  • 400 g spinat frossen spinat, optøet og drænet for vand
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Optø den frosne spinat i mikroovn i en skål, med ganske lidt vand i bunden, det tager ca. 5 minutter. Hæld i en sigte og tryk al væden ud af spinaten.
  • Smelt smør i en gryde og sauter løg, til de bliver bløde.
  • Drys hvedemel i og pisk det sammen.
  • Hæld madlavningsfløden i lidt efter lidt, tilsæt også mælk, nu skulle du gerne have en tyk sovs.
  • Lad den småkoge i et par minutter, så melsmagen koger ud, pisk i det af og til. Så bliver en stuvet spinat bedst.
  • Tilsæt den optøede spinat og rør godt rundt, så den bliver fordelt. Er sovsen meget tyk, så spæd med ganske lidt vand.
  • Tilsæt parmesan, fintrevet citronskal og muskatnød.
  • Smag den stuvede spinat til med salt og friskkværnet peber, og lad det simre i ca. 5 minutter, rør i det tit.

Næringsindhold

Stuvet spinat med parmesan
Mængde pr. portion
Kalorier
426
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
96
mg
32
%
Natrium
 
737
mg
32
%
Kalium
 
728
mg
21
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
10584
IU
212
%
Vitamin C
 
34
mg
41
%
Calcium
 
619
mg
62
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stuvet spinat serveres straks, og den er altså skøn som tilbehør til mange kødretter.

Prøv den også til dampet fisk eller laks i ovn.

Se flere opskrifter med spinat

  • bagte rødløg med ost og spinat
    Bagte rødløg med ost og spinat
  • billede med fiskefilet florentine
    Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost
  • foto med grillet flanksteak
    Grillet flanksteak på spinatbund
  • billede med indbagt laks i spinat
    Indbagt laks med spinat - laks i butterdej
  • billede med laksepakker
    Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater
« Brunkager - den bedste brunkagedej
Butterdejspakker med kylling og æg »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med nem kyllingefrikassé

Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

billede til kylling i slow cooker

Opskrift på kylling i slow cooker

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.