Her får du en god opskrift på indbagt laks med spinat. Det er laks, der pakkes ind i butterdej sammen med lækkert fyld. God som gæstemad.
Indbagt laks med spinat er dejlig aftensmad, der bestemt også er fantastisk som gæstemad.
Her bages stykker af laks med spinatfyld i pakker med butterdej, og butterdejspakkerne med laks er faktisk rimelig nemme at lave.
Her er der anvendt lidt champignon, men dem kan du sagtens udelade. Og frossen spinat kan udskiftes med en frisk spinat.
Opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under mængde i opskriftsboksen, hvis du skal lave til et andet antal.
Opskrift på indbagt laks
Ingredienser
- 2 stk. laks skind- og benfri laksefileter
- Lidt Wasabi/sesame krydderi kan undværes
- salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie
- 5 kugler spinat frossen, optøet i mikroovn i beholder med låg
- 5 store champignon skåret i skiver
- 1 skalotteløg finthakket
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 1-1½ dl madlavningfløde
- 1 citron saft af ½ citron eller lime
- Lidt oliemargarine flydende
- 1 spsk. hvedemel
- Lidt muskatnød revet
- 4½ plader butterdej
- 1 æg lidt sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Hvis der er skind på laksen, så skal det fjernes, sammen med det brune kød. Det synes jeg ikke smager så godt til indbagt laks.
- Varm lidt olie op på en pande og brun hurtigt laks på begge sider, krydr med salt og Wasabi & sesame krydderi.
- Tag den af panden, dryp med lidt presset citronsaft og lad dem afkøle lidt.
- Varm lidt oliemargarine op i en gryde ved middelvarme, tilsæt skalotteløg og lad dem sautere, til de bliver bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt champignon og lad dem stege med, til væden de afgiver er kogt ind igen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med lidt, under omrøring. Drys mel over og rør det sammen, tilsæt madlavningsfløden lidt efter lidt, lad det koge op imellem hver gang det tilsættes så du kan vurdere tykkelsen. Opbagningen skal være godt tyk.
- Tilsæt den optøede spinat og rør godt rundt, lad det varme igennem og juster evt. tykkelsen med lidt mere madlavningsfløde.
- Smag fyldet til indbagt laks med spinat til med salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og citronsaft.
- Rul butterdejsplader lidt ud på et meldrysset bord, de fire stykker butterdej skal have ca. samme størrelse. Den halve butterdejsplade, bruges til at lave evt. pynt med.
- Læg to butterdejsplader på en bageplade med bagepapir. Læg et stykke laks på midten af hver og top op med spinatfyld.
- Læg en butterdejsplade over hver og tryk siderne godt sammen - skær evt. overskydende dej fra - hvis de er lidt for store.
- Prik nogle huller i dejen med en gaffel og pensl overfladen med sammenpisket æg, tilsæt ganske lidt salt.
- Skær evt. blade ud - eller anden pynt - af den ½ butterdejsplade (som også skal udrulles lidt) og læg dem ovenpå den penslede overflade.
- Pensl også pynten og nu skal indbagt laks med spinat have 12-15 minutter ved 185 grader varm ovn (varmluft). Dejen skal være gylden og sprød.
Næringsindhold
Noter
Indbagt laks med spinat serveres straks, og du kan bruge laks pakket ind i butterdej som enten en god forret eller som hovedret.
Som forret skal du kun servere en en pakke butterdejslaks til hver person.
Se flere lækre madopskrifter:
Pandestegt laks med citron- og flødesauce
Kom med din kommentar