• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Fisk og skaldyr

billede med indbagt laks i spinat
Indbagt laks med spinat, der er laks, der pakkes ind i butterdej sammen med fyld. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en god opskrift på indbagt laks med spinat. Det er laks, der pakkes ind i butterdej sammen med lækkert fyld. God som gæstemad.
  2. Opskrift på indbagt laks
  3. Indbagt laks med spinat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Her får du en god opskrift på indbagt laks med spinat. Det er laks, der pakkes ind i butterdej sammen med lækkert fyld. God som gæstemad.

Indbagt laks med spinat er dejlig aftensmad, der bestemt også er fantastisk som gæstemad.

Her bages stykker af laks med spinatfyld i pakker med butterdej, og butterdejspakkerne med laks er faktisk rimelig nemme at lave.

Her er der anvendt lidt champignon, men dem kan du sagtens udelade. Og frossen spinat kan udskiftes med en frisk spinat.

Opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under mængde i opskriftsboksen, hvis du skal lave til et andet antal.

Opskrift på indbagt laks

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. laks skind- og benfri laksefileter
  • Lidt Wasabi/sesame krydderi kan undværes
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt olivenolie
  • 5 kugler spinat frossen, optøet i mikroovn i beholder med låg
  • 5 store champignon skåret i skiver
  • 1 skalotteløg finthakket
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1-1½ dl madlavningfløde
  • 1 citron saft af ½ citron eller lime
  • Lidt oliemargarine flydende
  • 1 spsk. hvedemel
  • Lidt muskatnød revet
  • 4½ plader butterdej
  • 1 æg lidt sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du 

  • Hvis der er skind på laksen, så skal det fjernes, sammen med det brune kød. Det synes jeg ikke smager så godt til indbagt laks.
  • Varm lidt olie op på en pande og brun hurtigt laks på begge sider, krydr med salt og Wasabi & sesame krydderi.
    Laksen krydres med Wasabi & Sesame fra Santa Maria
  • Tag den af panden, dryp med lidt presset citronsaft og lad dem afkøle lidt.
  • Varm lidt oliemargarine op i en gryde ved middelvarme, tilsæt skalotteløg og lad dem sautere, til de bliver bløde og gennemsigtige.
  • Tilsæt champignon og lad dem stege med, til væden de afgiver er kogt ind igen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med lidt, under omrøring. Drys mel over og rør det sammen, tilsæt madlavningsfløden lidt efter lidt, lad det koge op imellem hver gang det tilsættes så du kan vurdere tykkelsen. Opbagningen skal være godt tyk.
  • Tilsæt den optøede spinat og rør godt rundt, lad det varme igennem og juster evt. tykkelsen med lidt mere madlavningsfløde.
  • Smag fyldet til indbagt laks med spinat til med salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og citronsaft.
    Madlavningsfløde tilsættes, til det bliver til en tyk sovs
  • Rul butterdejsplader lidt ud på et meldrysset bord, de fire stykker butterdej skal have ca. samme størrelse. Den halve butterdejsplade, bruges til at lave evt. pynt med.
    Butterdejsplader rulles ud og laksen lægges ovenpå
  • Læg to butterdejsplader på en bageplade med bagepapir. Læg et stykke laks på midten af hver og top op med spinatfyld.
    derefter spinatstuvning til indbagt laks
  • Læg en butterdejsplade over hver og tryk siderne godt sammen - skær evt. overskydende dej fra - hvis de er lidt for store.
  • Prik nogle huller i dejen med en gaffel og pensl overfladen med sammenpisket æg, tilsæt ganske lidt salt.
  • Skær evt. blade ud - eller anden pynt - af den ½ butterdejsplade (som også skal udrulles lidt) og læg dem ovenpå den penslede overflade.
    Endnu en butterdejsplade lægges over, trykkes sammen og pyntes evt
  • Pensl også pynten og nu skal indbagt laks med spinat have 12-15 minutter ved 185 grader varm ovn (varmluft). Dejen skal være gylden og sprød.

Næringsindhold

Indbagt laks med spinat
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Indbagt laks med spinat serveres straks, og du kan bruge laks pakket ind i butterdej som enten en god forret eller som hovedret.

Som forret skal du kun servere en en pakke butterdejslaks til hver person.

Se flere lækre madopskrifter:

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

« Pandestegt laks med citron- og flødesauce
Kyllingegryde med bacon og broccoli »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

kylling caprese med mozzarella og tomat

Kylling caprese med mozzarella og tomat

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.