Få en lækker opskrift på laks med bacon og pasta. En skøn og nem pastaret med laks, bacon , champignon og pasta. Nem og hurtig aftensmad.
Laks med bacon og pasta er en nem og hurtig hverdagsret, der kan laves på under en halv time.
Du skal beregne et stykke laks til hver person, og laksestykkerne må gerne veje ca. 125-150 gram stykket. Du kan eventuelt fjerne skindet inden bacon vikles omkring laksestykkerne.
Se også: Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks
Opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere. Lav gerne lakseretten med frisk pasta, men en tørret pasta er selvfølgelig også fin.
Opskrift på laks med bacon
Ingredienser
- 2 laksefileter uden skind og ben
- 4 skiver bacon
- salt og friskkværnet peber gerne citronpeber
- 1 skalotteløg finthakket
- 250 g champignon skåret i tynde skiver
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 dl hvidvin tør
- 2 dl madlavningsfløde eller piskefløde
- 200 g pasta gerne en frisk pasta
Sådan gør du
- Til laks med bacon og pasta starter du med, at duppe laksefileterne tørre og krydre dem med salt og citronpeber.
- Vikl to stykker bacon om hver laksefilet og steg dem i olie og lidt smør på alle sider, så bacon bliver sprødt og gyldent. Stegetid i alt ca. 10-12 minutter - alt efter størrelse og tykkelse på laksen.
- Smelt lidt smør på en pande og sauter skalotteløg til de bliver bløde, men uden at de tager farve.
- Tilsæt champignon og lad det svitse til al den væde de afgiver koge ind og de begynder at blive gyldne.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et halvt minuts tid, rør i det, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Hæld hvidvin ved og lad det koge ind, til det er næsten væk.
- Tilsæt så fløde og lad det koge, til det tykner, smag til.
- Kog pasta efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra og vend pastaen i saucen.
Næringsindhold
Tips
Laks med bacon og pasta serveres straks, og gerne sammen med et stykke ciabattabrød. Velbekomme.
Kom med din kommentar