Til laks med bacon og pasta starter du med, at duppe laksefileterne tørre og krydre dem med salt og citronpeber.
Vikl to stykker bacon om hver laksefilet og steg dem i olie og lidt smør på alle sider, så bacon bliver sprødt og gyldent. Stegetid i alt ca. 10-12 minutter - alt efter størrelse og tykkelse på laksen.
Smelt lidt smør på en pande og sauter skalotteløg til de bliver bløde, men uden at de tager farve.
Tilsæt champignon og lad det svitse til al den væde de afgiver koge ind og de begynder at blive gyldne.
Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et halvt minuts tid, rør i det, krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld hvidvin ved og lad det koge ind, til det er næsten væk.
Tilsæt så fløde og lad det koge, til det tykner, smag til.
Kog pasta efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra og vend pastaen i saucen.
Næringsindhold
Laks med bacon og pasta
Mængde pr. portion
Kalorier
1015
% Daglig værdi*
Fedt
47
g
72
%
Mættet fedt
25
g
156
%
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
12
g
Kolesterol
182
mg
61
%
Natrium
2012
mg
87
%
Kalium
1418
mg
41
%
Kulhydrater
86
g
29
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
10
g
11
%
Protein
53
g
106
%
Vitamin A
1521
IU
30
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
121
mg
12
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.