• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

marinade til lammekølle
Den lækre marinade til lammekølle giver kødet en fantastisk smag, og her skal du marinere lammekøllen i tre døgn. På billedet ses den færdigmarinerede lammekølle. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Marinade til lammekølle

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 28. sep, 2022

Oversigt over indhold

  1. Her er den bedste marinade til lammekølle. En nem opskrift, hvor lammekøllen marineres tre døgn på køl, og derefter steges i ovn eller grill.
  2. Kernetemperatur i lam
  3. Opskrift på marinade til lammekølle
  4. Marinade til lammekølle
  5. Ingredienser
  6. Sådan gør du 
  7. Næringsindhold
  8. Noter
  9. Se flere opskrifter med lam
5 fra 1 bruger

Her er den bedste marinade til lammekølle. En nem opskrift, hvor lammekøllen marineres tre døgn på køl, og derefter steges i ovn eller grill.

Med denne fantastisk marinade til lammekølle kommer du aldrig til at stege lammekøller på andre måder.

Det eneste du skal huske er, at starte i god tid. Faktisk skal lammekøllen marineres i tre døgn i marinaden, men det er bestemt også hele ventetiden værd.

Når du steger lammekøllen i ovnen eller grillen er der angivet vejledende cirkatider i opskriften. Men de kan variere. Derfor skal du bruge et stegetermometer.

Kernetemperatur i lam

Rosa lammekød: 62-65 grader
Mere tilberedt: 65-68 grader
Gennemstegt lammekød: 70-72 grader

Opskrift på marinade til lammekølle

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 min
Tilb. tid: 1 t 30 min
Lammekølle marineres: 3 d
Tid: 3 d 2 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 helt hvidløg alle fed fra et helt hvidløg, pillede
  • 3 tsk timian tørret
  • 2 spsk. rosmarin frisk, hakket
  • 2 spsk. flagesalt
  • 3 spsk. brun farin
  • 3 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 lammekølle gerne udbenet
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Først blendes alle de "tørre" ingredienser sammen til din marinade til lammekølle. Det vil sige pillede hvidløgsfed, timian, rosmarin, salt og brun farin.
  • Tilsæt citronsaft og olivenolie og blend igen.
  • Hæld marinaden i en pose og læg lammekøllen ned i.
  • Kom endnu en plastikpose udenpå - den modsatte vej - sørg for at begge poser er godt lukket og lad den marinere i 3 døgn.
  • Vend den af og til når køleskabet åbnes.
  • Inden tilberedning drysses lammekøllen med lidt flagesalt.

Tilberedning

  • Ovn: Steg lammekøllen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ovnen i ca. 1 time og 30 minutter. Måske lidt længere tid. Husk, at det er kernetemperaturen der afgør, hvornår kødet er færdigstegt. Så brug stegetermometer.
  • Grill: Grilles ved indirekte varme ved ca. 180 grader i 2 timer og 15 minutter.

Næringsindhold

Marinade til lammekølle
Mængde pr. portion
Kalorier
602
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
229
mg
76
%
Natrium
 
3714
mg
161
%
Kalium
 
1103
mg
32
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
74
g
148
%
Vitamin A
 
104
IU
2
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Ved at bruge denne marinade til lammekølle har du nu et fantastisk stykke kød, der meget gerne må hvile lidt inden udskæring.

Skæres i tynde skiver og serveres evt. med bagte kartofler, hvidløgsdressing og en lækker salat.

Se flere opskrifter med lam

  • Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat
    Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat
  • billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven
    Lammekoteletter med chili og sorte oliven
« Ferskensuppe med karry og rejer
Rød karry suppe med mango og kylling »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

kylling caprese med mozzarella og tomat

Kylling caprese med mozzarella og tomat

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

billede med boller i selleri

Boller i selleri med ris eller kartofler

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.