Her er den bedste marinade til lammekølle. En nem opskrift, hvor lammekøllen marineres tre døgn på køl, og derefter steges i ovn eller grill.
Med denne fantastisk marinade til lammekølle kommer du aldrig til at stege lammekøller på andre måder.
Det eneste du skal huske er, at starte i god tid. Faktisk skal lammekøllen marineres i tre døgn i marinaden, men det er bestemt også hele ventetiden værd.
Når du steger lammekøllen i ovnen eller grillen er der angivet vejledende cirkatider i opskriften. Men de kan variere. Derfor skal du bruge et stegetermometer.
Kernetemperatur i lam
Rosa lammekød: 62-65 grader
Mere tilberedt: 65-68 grader
Gennemstegt lammekød: 70-72 grader
Opskrift på marinade til lammekølle
Ingredienser
- 1 helt hvidløg alle fed fra et helt hvidløg, pillede
- 3 tsk timian tørret
- 2 spsk. rosmarin frisk, hakket
- 2 spsk. flagesalt
- 3 spsk. brun farin
- 3 spsk. citronsaft
- 3 spsk. olivenolie
- 1 lammekølle gerne udbenet
Sådan gør du
- Først blendes alle de "tørre" ingredienser sammen til din marinade til lammekølle. Det vil sige pillede hvidløgsfed, timian, rosmarin, salt og brun farin.
- Tilsæt citronsaft og olivenolie og blend igen.
- Hæld marinaden i en pose og læg lammekøllen ned i.
- Kom endnu en plastikpose udenpå - den modsatte vej - sørg for at begge poser er godt lukket og lad den marinere i 3 døgn.
- Vend den af og til når køleskabet åbnes.
- Inden tilberedning drysses lammekøllen med lidt flagesalt.
Tilberedning
- Ovn: Steg lammekøllen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ovnen i ca. 1 time og 30 minutter. Måske lidt længere tid. Husk, at det er kernetemperaturen der afgør, hvornår kødet er færdigstegt. Så brug stegetermometer.
- Grill: Grilles ved indirekte varme ved ca. 180 grader i 2 timer og 15 minutter.
Næringsindhold
Noter
Ved at bruge denne marinade til lammekølle har du nu et fantastisk stykke kød, der meget gerne må hvile lidt inden udskæring.
Skæres i tynde skiver og serveres evt. med bagte kartofler, hvidløgsdressing og en lækker salat.
Kom med din kommentar