• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med skinkestang
Skinkestang er en populær ret fra 1980erne, hvor du laver en stang af butterdej og skinke. Og jo, det smager faktisk ganske godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Skinkestang - butterdej med skinke

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 12. okt, 2022

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du en skinkestang. En både nem og skøn opskrift på en stang af butterdej med skinke, præcist som du husker retten fra 1980erne.
  2. Opskrift på skinkestang
  3. Skinkestang
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Skinkestang uden butterdej
  9. Brugerne elsker opskriften
  10. Se flere opskrifter
4.91 fra 11 brugere

Sådan laver du en skinkestang. En både nem og skøn opskrift på en stang af butterdej med skinke, præcist som du husker retten fra 1980erne.

Skinkestang er en dejlig ret, som du sagtens kan servere som aftensmad, og den er god, hvis du har rester af skinke eller hamburgerryg.

Det er en rigtig 80er ret, som gik sin sejsgang i 1980erne, hvor retten ofte stod på menuen.

Det er en simpel ret med blandt andet butterdej, skinke og champignon, men indholdet kan varieres. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på skinkestang

billede med skinkestang

Skinkestang

4.91 fra 11 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Skinkestang

  • 1 rulle butterdej fra køl (eller brug 4 plader frosset, optøet og rullet ud så det passer til en bradepande)
  • 150 g skinkestrimler eller 150 g rest af hamburgerryg, skåret i tern
  • 1 løg skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 250 g champignon skåret i skiver
  • 250 g flødeost naturel
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. dijonsennep (eller efter smag)
  • 2 spsk. olie til stegning

Desuden

  • 1 æg til pensling
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Varm olie op i en gryde og sauter løg, til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke få farve.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det.
  • Tilsæt champignon og steg til væden er kogt væk og de får lidt farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt skinken og rør godt rundt, lad det stege med i et par minutter.
  • Tag det af varmen og tilsæt dijonsennep og flødeost. Rør det godt rundt, til det er godt fordelt.
  • Læg butterdej på bagepladen og klip "frynser" i siderne.
  • Fordel skinkemassen midt på og flet strimlerne ind over som en rigtig skinkestang skal se ud.
  • Pisk æg sammen og pensl med æg.
  • Sæt skinkestangen i en 175 °C varm ovn (varmluft) og bag i ca. 30 minutter til den er gyldent og sprødt.

Næringsindhold

Skinkestang
Mængde pr. portion
Kalorier
796
% Daglig værdi*
Fedt
 
62
g
95
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
28
g
Kolesterol
 
127
mg
42
%
Natrium
 
1455
mg
63
%
Kalium
 
498
mg
14
%
Kulhydrater
 
40
g
13
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
21
g
42
%
Vitamin A
 
903
IU
18
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
90
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Skinkestang serveres evt. med salat eller gnave-grønt.

God både som aftensmad, frokostret eller på en buffet.

Skinkestang uden butterdej

Du kan også lave skinkestangen uden butterdej.

Her anvendes i stedet flere lag af filodej, der pensles mellem hvert lag med lidt vand.

Brugerne elsker opskriften

Hvis du nævner ordet skinkestang får man (jeg gør) et falshback til 80’erne og tænker kedelig mad. Men hvor det dog bare smager godt, men det er en af de retter som man ofte ryger i glemmebogen. Men den smager fantastisk godt – og så er det jo en god måde at få ryddet op i nogle reste af skinke og evt kedelig kogte grøntsager 🙂 VH Mette.

Se flere opskrifter

  • billede til butterdejspakker med kylling og æg
    Butterdejspakker med kylling og æg
  • billede med indbagt laks i spinat
    Indbagt laks med spinat - laks i butterdej
  • butterdejsstang
    Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost
« Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.