Sådan laver du en skinkestang. En både nem og skøn opskrift på en stang af butterdej med skinke, præcist som du husker retten fra 1980erne.
Skinkestang er en dejlig ret, som du sagtens kan servere som aftensmad, og den er god, hvis du har rester af skinke eller hamburgerryg.
Det er en rigtig 80er ret, som gik sin sejsgang i 1980erne, hvor retten ofte stod på menuen.
Det er en simpel ret med blandt andet butterdej, skinke og champignon, men indholdet kan varieres. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på skinkestang
Ingredienser
Skinkestang
- 275 g butterdej fra køl (eller brug 4 plader frosset, optøet og rullet ud så det passer til en bradepande)
- 150 g skinkestrimler eller 150 g rest af hamburgerryg, skåret i tern
- 1 løg skåret i små tern
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 200 g champignon skåret i skiver
- 200 g flødeost naturel
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. dijonsennep (eller efter smag)
- 2 spsk. olie til stegning
Desuden
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Varm olie op i en gryde og sauter løg, til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke få farve.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det.
- Tilsæt champignon og steg til væden er kogt væk og de får lidt farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt skinken og rør godt rundt, lad det stege med i et par minutter.
- Tag det af varmen og tilsæt dijonsennep og flødeost. Rør det godt rundt, til det er godt fordelt.
- Læg butterdej på bagepladen og klip "frynser" i siderne.
- Fordel skinkemassen midt på og flet strimlerne ind over som en rigtig skinkestang skal se ud.
- Pisk æg sammen og pensl med æg.
- Sæt skinkestangen i en 175 °C varm ovn (varmluft) og bag i ca. 30 minutter til den er gyldent og sprødt.
Næringsindhold
Noter
Skinkestang serveres evt. med salat eller gnave-grønt.
God både som aftensmad, frokostret eller på en buffet.
Skinkestang uden butterdej
Du kan også lave skinkestangen uden butterdej.
Her anvendes i stedet flere lag af filodej, der pensles mellem hvert lag med lidt vand.
Brugerne elsker opskriften
Hvis du nævner ordet skinkestang får man (jeg gør) et falshback til 80’erne og tænker kedelig mad. Men hvor det dog bare smager godt, men det er en af de retter som man ofte ryger i glemmebogen. Men den smager fantastisk godt – og så er det jo en god måde at få ryddet op i nogle reste af skinke og evt kedelig kogte grøntsager 🙂 VH Mette.
Kom med din kommentar