Sådan laver du lækre butterdejspakker med kylling og æg. En nem opskrift på pakker af butterdej med lækkert fyld, og de er gode som aftensmad.
Buttedejspakker med kylling og æg er super lækre som aftensmad, hvor de kan serveres med stuvet spinat, en god salat eller hvad du synes.
Fyldet i pakker med butterdej kan varieres efter eget ønske, men disse pakker smager fremragende, så de kan anbefales.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på butterdejspakker
Ingredienser
Butterdejspakker
- 4 plader butterdej optøet
- 2 stk. kyllingebrystfileter
- Green Harissa fra Santa Maria
- salt og friskkværnet peber
- 200 g champignon skåret i skiver
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 4 spsk. persille finthakket
- 4 spsk. purløg finthakket
- 4 æg pillede og kogte
- 2 spsk. olie til stegning
- 1 spsk. smør
- 1 æg til pensling
Drys
- 2 spsk. parmesan revet
- 2 tsk. rosmarin finthakket
Sådan gør du
- Krydr kyllingefileter med Green Harissa, salt og friskkværnet peber, steg dem i lidt olie på en pande, til de er netop gennemstegte. Tag dem af panden og lad dem afkøle lidt.
- Kom en lille klat smør på panden og svits champignon, krydr med salt og friskkværnet peber. Lad dem stege, til de bliver gyldne og den væde de afgiver er kogt ind.
- Tilsæt hvidløg, purløg og persille - lad det stege med i ½ minuts tid - vend det rundt af og til. Tag af varmen.
- Træk kyllingekødet fra hinanden med to gafler eller skær det i mindre stykker.
- Rul hver butterdejsplade ud til en firkant på ca. 20 x 20 cm. Kom kylling, champignon og et æg på (tryk ægget ned i resten af fyldet).
- Pak butterdejen sammen som en butterdejspakke, fugt evt. kanterne, så de klistrer.
- Læg dine butterdejspakker med sammenføjningerne nedad.
- Pisk et æg let sammen og pensl pakkerne med det.
- Skær et par snit i hver pakke, med en skarp kniv. Bland rosmarin og ost, drys det på.
- Sæt butterdejspakkerne i en 200 °C forvarmet ovn, og bag dem i ca. 20 minutter, til de bliver gyldne og sprøde
Næringsindhold
Noter
De lækre butterdejspakker kan både serveres varme og kolde.
Pakker med butterdej er også gode til en brunch eller frokost.
Kom med din kommentar