Lakseroulade er en perfekt forret, og her får du den bedste opskrift på en nem roulade med røget laks, rejser og andet lækkert fyld. Mums.
Du skal bestemt prøve denne lækre lakseroulade med rejer, der er fremragende som forret eller til en buffet.
Sådan en roulade med laks er faktisk ikke svær at lave, men du skal lige bage bunden til rouladen dagen før.
Er du ikke så vild med rejer, kan de sagtens udelades, og i stedet kommer du blot lidt mere røget laks i som fyld.
Opskriften er beregnet til mindst seks personer som forret, men der formentlig også rigeligt til otte personer.
Opskrift på lakseroulade
Ingredienser
Bund til lakseroulade:
- 50 g smør
- 1 dl hvedemel
- 2 dl mælk
- 2 dl piskefløde
- 75 g spinat frossen
- ½ tsk. bouillon Herbamare
- ¼ dl vand
- salt og friskkværnet peber
- ½ tsk. bagepulver
- 3 æggeblommer
- 3 æggehvider
Fyld:
- 1½ dl creme fraiche 18%
- ½ dl mayonnaise evt. Hellmann's
- 1 bdt. dild stort bundt, finthakket
- 1 citron saft af ½ citron
- 100 g røget laks trimmet og skåret i skiver
- 150 g rejer store grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet
Desuden:
- 150 g rejer store grønlandske, optøede og godt afdryppet
- salat blandede salatblade
- tomater
- citron i små både
- dild i små kviste
Sådan gør du
- Bunden til din lakseroulade laves dagen i forvejen, da den skal være helt kold, inden brug. Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft).
- Kom den frosne spinat i en gryde sammen med ganske lidt vand og Herbamare. Lad det tø op ved lav varme og pres så al væden ud af det.
- Smelt smør i en gryde og drys melet i, pisk det godt sammen. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt, mens der piskes, til der haves en tyk opbagning. Lad den småkoge i 2-3 minutter, så melsmagen koges væk. Pisk i det jævnligt, så det ikke brænder på.
- Tag gryden af varmen og lad det lige køle lidt af, inden æggeblommer, bagepulver, salt, lidt friskkværnet peber og spinaten i. Vend det hele godt sammen.
- Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Kom bagepapir i ovnens store bradepande og fordel dejen i den, så den er jævn fordelt.
- Bag bunden til din lakseroulade i ca. 20-25 minutter, til den er gennembagt og gylden. Tag den ud af ovnen og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad den køle helt af til næste dag.
- Næste dag afdryppes rejerne godt og laksen trimmes for mørkt kød.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, dild, en lille smule salt og friskkværnet peber sammen og smag det til.
- Tag bunden ud af bradepanden og fordel creme fraiche-massen ovenpå.
- Fordel laks og rejer og rul så sammen på den lange led, som en roulade.
- Når den er rullet, deles den i 4 stykker og pakkes ind i film.
- Læg rullerne på køl i 2-3 timer, inden de skæres ud i 1-1½ cm. tykke skiver.
- Fordel salatblade på et fad - eller på tallerkner, hvis du portionsanretter - læg skiverne af lakseroulade ovenpå og pynt af med rejer, tomater, dild og citron.
Næringsindhold
Noter
Anretningen med lakseroulade stilles på køl indtil servering.
Serveres gerne med brød til.
Se flere lækre madopskrifter:
Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun
Kom med din kommentar