150grejerstore grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet
Desuden:
150grejerstore grønlandske, optøede og godt afdryppet
salatblandede salatblade
tomater
citroni små både
dildi små kviste
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Bunden til din lakseroulade laves dagen i forvejen, da den skal være helt kold, inden brug. Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft).
Kom den frosne spinat i en gryde sammen med ganske lidt vand og Herbamare. Lad det tø op ved lav varme og pres så al væden ud af det.
Smelt smør i en gryde og drys melet i, pisk det godt sammen. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt, mens der piskes, til der haves en tyk opbagning. Lad den småkoge i 2-3 minutter, så melsmagen koges væk. Pisk i det jævnligt, så det ikke brænder på.
Tag gryden af varmen og lad det lige køle lidt af, inden æggeblommer, bagepulver, salt, lidt friskkværnet peber og spinaten i. Vend det hele godt sammen.
Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Kom bagepapir i ovnens store bradepande og fordel dejen i den, så den er jævn fordelt.
Bag bunden til din lakseroulade i ca. 20-25 minutter, til den er gennembagt og gylden. Tag den ud af ovnen og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad den køle helt af til næste dag.
Næste dag afdryppes rejerne godt og laksen trimmes for mørkt kød.
Bland creme fraiche, mayonnaise, dild, en lille smule salt og friskkværnet peber sammen og smag det til.
Tag bunden ud af bradepanden og fordel creme fraiche-massen ovenpå.
Fordel laks og rejer og rul så sammen på den lange led, som en roulade.
Når den er rullet, deles den i 4 stykker og pakkes ind i film.
Læg rullerne på køl i 2-3 timer, inden de skæres ud i 1-1½ cm. tykke skiver.
Fordel salatblade på et fad - eller på tallerkner, hvis du portionsanretter - læg skiverne af lakseroulade ovenpå og pynt af med rejer, tomater, dild og citron.
Næringsindhold
Lakseroulade
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.