• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Fisk og skaldyr

bagt laksefilet med creme fraiche og dild
En skøn opskrift på bagt laksefilet med creme fraiche og dild, og det er altså velsmagende aftensmad til hele familien. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du bagt laksefilet med creme fraiche og dild. En nem og skøn opskrift, hvor du bager saucen ovenpå benfri stykker af laks.
  2. Opskrift på bagt laksefilet
  3. Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 1 bruger

Sådan laver du bagt laksefilet med creme fraiche og dild. En nem og skøn opskrift, hvor du bager saucen ovenpå benfri stykker af laks.

Lav en lækker og bagt laksefilet med en skøn sauce på toppen.

Saucen laves blandt andet med creme fraiche og dild, og den giver virkelig laksen en god smag, som de fleste vil elske.

Se også: Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

Det særlige ved denne opskrift er, at saucen bages ovenpå laksen, og resten af saucen kan serveres til sammen med pasta og en god salat.

Bemærk, at opskriften er til 2 personer, men den er jo nem at gange op til flere.

Opskrift på bagt laksefilet

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Bagt laksefilet

  • 2 stykker laks filet uden skind og ben
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg presset

Sauce

  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 håndfuld dild finthakket
  • 3 spiseskefulde rødløg hakket
  • 1,5 spiseskefuld sennep
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Til bagt laksefilet med sauce på toppen starter du med, at blande creme fraiche, dild, løg, sennep, salt og friskkværnet peber sammen.
  • Smag det til og stil det på køl i 1 time.
  • Forvarm din ovn til 200 grader over- og undervarme.
  • Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie. Anbring laksefileter i fadet og krydr med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg.
  • Kom ca. en fjerdedel af saucen over fileterne og stil i ovnen i 15-20 minutter, til laksen er netop gennembagt.

Næringsindhold

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
Mængde pr. portion
Kalorier
353
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
83
mg
28
%
Natrium
 
2592
mg
113
%
Kalium
 
790
mg
23
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
107
IU
2
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild serveres straks.

Gerne sammen med pasta, som koges mens laksen er i ovnen. Dertil serveres resten af creme fraiche-saucen.

Dertil gerne en sund og lækker spidskålssalat.

Se også: Honningmarineret laks med citrussmag

« Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.