Sådan laver du lækre tunfrikadeller af dåsetun i vand. Med et par dåser tun, og denne nemme opskrift, kan du nemlig lave lækreste tundeller.
Tunfrikadeller er lækre deller, som du laver med tun i vand.
Det lyder måske underligt med frikadeller lavet af tun, men de smager faktisk overraskende godt.
Se også: Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost
Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør. God fornøjelse.
PS: Har du en tunfrikadelle i overskud, ja så er den fremragende i madpakken.
Opskrift på tunfrikadeller
Ingredienser
- 2 dåser tun i vand, afdryppet
- 2 æg
- 2 løg revet
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 bundt persille finthakket
- 200 g creme fraiche
- 1 dl rasp
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til tunfrikadeller kommes tun i en skål.
- Tilsæt æg, løg, hvidløg og persille.
- Kom også creme fraiche og rasp i, og rør det godt sammen.
- Dæk skålen til og stil på køl i en halv time.
- Form "farsen" til tunfrikadeller og steg dem i lidt olie.
Næringsindhold
Tips
De færdigstegte tunfrikadeller serveres straks.
Tilbehør kan evt. være en klassisk blomkålssalat - eller salat med blomkål, gulerødder og vindruer:
0,5 blomkål
3 gulerødder
½ bakke vindruer, halveret
Dressing:
6 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 stor tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
Fjern den grove stok fra blomkålen. Kom den i en foodprocessor og kør den til den er kørt til en grov masse (lidt ligesom ris eller cous cous).
Skær gulerødderne i tynde skiver eller små stykker. Bland vindruerne i. Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten. Vend godt rundt.
Kom med din kommentar