Her finder du en nem opskrift på amerikansk rejecocktail med cocktailsovs. En lækker rejecocktail, der er en himmelsk god forret eller snack.
Amerikansk rejecocktail er en skøn måde at lave rejecocktail på. Her anvendes store rejer, og den medfølgende cocktailsovs er både sød, lidt syrlig og stærk, hvilket spiller godt sammen med de milde tigerrejer.
Så denne fantastiske forret skal du ikke snyde dig selv for. Bemærk, at opskriften er beregnet til tre personer, men den er jo nem at gange op. Brug bare knapperne under mængde i opskriftsboksen.
Opskrift på amerikansk rejecocktail
Ingredienser
- 15 tigerrejer rå med skal, frosne
- 4 dl vand
- 1½ dl hvidvin tør
- 1 løg skåret i grove stykker
- 1 stængel bladselleri skåret i grove stykker
- 2 laurbærblade
- 10 peberkorn
- Lidt salt
Cocktailsovs
- ½ dl chilisovs (helst fra Heinz)
- 1½ dl ketchup (også gerne Heinz)
- 1 spsk. peberrod revet, eller efter smag
Sådan gør du
- Kom hvidvin, vand, bladselleri, løg, peberkorn og salt i en gryde og bring i kog, lad det koge i 5 minutter.
- Kom de frosne rejer i og tag gryden af varmen.
- Læg låg på og lad dem stå i 10-15 minutter, til rejerne er blevet lyserøde og faste - men pas på at de ikke får for meget!
- Hæld vandet fra, kom rejerne i en skål og sæt dem i køleskab, hvor de skal køle helt af. Helst til dagen efter.
- Cocktailsovs: Bland det hele sammen og smag til. Du bestemmer selvfølgelig selv hvor meget peberrod du bruger, men den skal helst være lidt stærk.
- Servering af amerikansk rejecocktail: Pil skallen af rejerne, men lad haleviften sidde på. Skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm.
- Kom cocktailsovsen op i små glas eller skåle, og sæt rejerne på kanten.
Næringsindhold
Noter
Amerikansk rejecocktail stilles på køl til de skal serveres, eller server med det samme.
Kom med din kommentar