• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Forretter

filodejskurve med rejer
De nemme filodejskurve med tigerrejer er en virkelig skøn forret, og her er de toppet med en klat creme fraiche. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Filodejskurve med tigerrejer

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 24. nov, 2022

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du lækre filodejskurve med tigerrejer. Nemme filokurve med fyld af rejer og toppet med creme fraiche. Super lækker og nem forret.
  2. Opskrift på filodejskurve
  3. Filodejskurve med tigerrejer
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Sådan laver du lækre filodejskurve med tigerrejer. Nemme filokurve med fyld af rejer og toppet med creme fraiche. Super lækker og nem forret.

Filodejskurve med tigerrejer er et godt bud på en lækker forret, og så er filokurvene faktisk ret nemme at lave.

De laves af filodej, som laver til kurve over en bold af sølvpapir, og efter bagning er det bare at fylde kurvene med lækkert fyld. I dette tilfælde tigerrejer.

Et godt tip: Pas på med ikke at stege rejerne for meget, så bliver de totalt kedelige! De skal helst give et lille "knæk", når man bider i dem.

Opskriften på filokurve med fyld som forret er beregnet til seks personer.

Opskrift på filodejskurve

filodejskurve med rejer

Filodejskurve med tigerrejer

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Tid: 30 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 6 plader filodej frossen
  • 25 g smør smeltet

Fyld til filokurve

  • 0,5 agurk
  • 1 chili rød
  • 25 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 250 g tigerrejer optøede, rå
  • 1 fed hvidløg hakket
  • 3 spsk. citronmelisse hakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 1,5 dl creme fraiche gerne 38%
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Form alufolie til 6 kugler på størrelse med mandariner.
  • Fold filodejpladerne ud og dæk dem med et vådt viskestykke.
  • Skær dem i 24 stykker a 12 x 12 cm. Pensl dem med smør.
  • Læg 4 stykker dej ovenpå hinanden i stjerneform.
  • Bag dine filokurve midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
  • Fjern hurtigt foliekuglerne (forsigtigt, de er MEGET skrøbelige!!).
  • Del agurken på langs og fjern kernerne. Skær dem i ½ cm. skiver.
  • Flæk chilien og fjern kernerne, hak den fint.
  • Varm smør og olie på en panden og svits tigerejer (fjern først skallerne) i 1-2 minutter til de skifter farve, steg ved kraftig varme.
  • Tilsæt agurk, chili og hvidløg. Svits yderligere i 1 minut. Vend citronmelisse i. Smag til med salt og peber.
  • Kom fyldet i i dine filodejskurve og slut af med en klat creme fraiche - brug 38% for at få den rigtige smag.

Næringsindhold

Filodejskurve med tigerrejer
Mængde pr. portion
Kalorier
234
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
70
mg
23
%
Natrium
 
795
mg
35
%
Kalium
 
112
mg
3
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
367
IU
7
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er de lækre filodejskurve med tigerrejer klar til servering, og de er fortrinlige som forret. Velbekomme.

Se flere opskrifter

  • billede til butterdejspakker med kylling og æg
    Butterdejspakker med kylling og æg
  • billede med indbagt laks i spinat
    Indbagt laks med spinat - laks i butterdej
  • butterdejsstang
    Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost
  • samosa med fyld af hakket oksekød og ris
    Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
  • billede med skinkestang
    Skinkestang - butterdej med skinke
« Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
Sådan steger du kammuslinger perfekt »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

et billede med t-bone steak

Sådan steger du en T-bone steak perfekt

billede med skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

billede med kyllingesalat med rhode island dressing

Kyllingesalat med Rhode Island dressing

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.