Sådan laver du lækre filodejskurve med tigerrejer. Nemme filokurve med fyld af rejer og toppet med creme fraiche. Super lækker og nem forret.
Filodejskurve med tigerrejer er et godt bud på en lækker forret, og så er filokurvene faktisk ret nemme at lave.
De laves af filodej, som laver til kurve over en bold af sølvpapir, og efter bagning er det bare at fylde kurvene med lækkert fyld. I dette tilfælde tigerrejer.
Et godt tip: Pas på med ikke at stege rejerne for meget, så bliver de totalt kedelige! De skal helst give et lille "knæk", når man bider i dem.
Opskriften på filokurve med fyld som forret er beregnet til seks personer.
Opskrift på filodejskurve
Ingredienser
- 6 plader filodej frossen
- 25 g smør smeltet
Fyld til filokurve
- 0,5 agurk
- 1 chili rød
- 25 g smør
- 2 spsk. olivenolie
- 250 g tigerrejer optøede, rå
- 1 fed hvidløg hakket
- 3 spsk. citronmelisse hakket
- salt og friskkværnet peber
- 1,5 dl creme fraiche gerne 38%
Sådan gør du
- Form alufolie til 6 kugler på størrelse med mandariner.
- Fold filodejpladerne ud og dæk dem med et vådt viskestykke.
- Skær dem i 24 stykker a 12 x 12 cm. Pensl dem med smør.
- Læg 4 stykker dej ovenpå hinanden i stjerneform.
- Bag dine filokurve midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
- Fjern hurtigt foliekuglerne (forsigtigt, de er MEGET skrøbelige!!).
- Del agurken på langs og fjern kernerne. Skær dem i ½ cm. skiver.
- Flæk chilien og fjern kernerne, hak den fint.
- Varm smør og olie på en panden og svits tigerejer (fjern først skallerne) i 1-2 minutter til de skifter farve, steg ved kraftig varme.
- Tilsæt agurk, chili og hvidløg. Svits yderligere i 1 minut. Vend citronmelisse i. Smag til med salt og peber.
- Kom fyldet i i dine filodejskurve og slut af med en klat creme fraiche - brug 38% for at få den rigtige smag.
Næringsindhold
Noter
Så er de lækre filodejskurve med tigerrejer klar til servering, og de er fortrinlige som forret. Velbekomme.
Kom med din kommentar