• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

samosa med fyld af hakket oksekød og ris
Samosa er en trekant af dej, der her er fyldt med hakket oksekød og ris. Gode som et lækkert måltid til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 23. nov, 2022

Oversigt over indhold

  1. Her får du en lækker opskrift på samosa med fyld af hakket oksekød og ris. Det er fyldte filodej pakker, inkl. en guide til foldning af en samosa.
  2. Opskrift på samosa
  3. Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Kan man fryse samosa?
  9. Nem chili- og hvidløgsdressing som dip
  10. Sådan foldes en samosa
  11. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Her får du en lækker opskrift på samosa med fyld af hakket oksekød og ris. Det er fyldte filodej pakker, inkl. en guide til foldning af en samosa.

Samosa er lækre og fyldte trekanter, der foldes af filodej, og som stammer fra Mellemøsten.

Fyldet kan varieres som man synes, men i denne opskrift er de med hakket oksekød og ris, og det smager virkelig godt.

Længere nede finder du en god guide til, hvordan du nemt folder en samosa. Det kan nemlig godt være lidt besværligt at lave den rigtige og velkendte trekant, så fyldet kan puttes i.

Du får ca. 25 stk. ud af denne opskrift. God fornøjelse.

Opskrift på samosa

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Mellemøsten
Tid: 1 t
Antal: 25 stk.

Ingredienser

  • 400 g filodej optøet i køleskab
  • 3 dl ris kogt og afkølet
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk. spidskommen eller efter smag
  • 2 fed hvidløg meget fint hakket + 2 fed ekstra, presset
  • 3 forårsløg finthakket, det hakkede grønne del gemmes
  • 1 rød peberfrugt skåret i fine tern
  • 2 tsk. paprika eller efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. chiliflager tørrede, eller efter smag
  • 2 æg let sammenpisket
  • 2 deciliter olie måske lidt mere
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Steg hakket oksekød på en pande, til væden er stegt helt væk. Krydr med spidskommen, paprika, tørrede chiliflager, salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt finthakket hvidløg og den finthakkede hvide del af forårsløgene, lad det stege lidt med, til hvidløgsduften begynder at dufte. Tag det af panden og rør de pressede hvidløg i sammen med den grønne del af forårsløg og peberfrugt.
  • Lad det afkøle og bland kolde ris i.
  • Pak filodej ud og skær dem i strimler fra den smalle ende med en bredde på ca. 8-10 cm.
  • Læg det hele i en stak og læg et vådt viskestykke hen over, så de ikke tørrer ud.
  • Tag et stykke filodej over, pensl med æg og læg et stykke ovenpå. Fold en trekant og pensl igen med æg, så den bliver der - følg så billederne længere nede. Der skal være en lomme når den er færdig foldet og så fyldes der ca. 1 spsk. fyld i lommen på din samosa.
  • Pensl den sidste klap med æg og luk dem godt sammen, tryk evt. forsigtig fyldet lidt ud, så den bliver lidt fladere og dermed bliver lettere at lukke.
  • Lav dem alle sammen færdige og læg dem på en bageplade med et fugtigt viskestykke over, så de ikke tørrer ud.
  • Kom lidt olie i en dyb pande eller gryde, ca. 2-3 cm., og lad den blive godt varm. Det skal være så når enden (IKKE svovl enden!) af en tændstik stikkes ned i, at olien så syder om den.
  • Læg 3-4 stykker samosa ned i ad gangen, det skal være så de ikke rører ved hinanden, og hæld lidt olie over overfladen.
  • Lad den stege til de er gyldenbrune - PAS på at de ikke får for meget! - og vend dem så rundt.
  • Læg den på køkkenrulle eller fedtsugende papir.

Næringsindhold

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
Mængde pr. portion
Kalorier
150
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
24
mg
8
%
Natrium
 
189
mg
8
%
Kalium
 
93
mg
3
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
220
IU
4
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
13
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Samosa serveres med det samme, eller lun dem igen i ovnen, hvis de skal bruges senere.

Bruges som aftensmad evt. med en salat og en dip af en slags (prøv evt. opskriften på den lækre chili- og hvidløgsdressing herunder), på buffetbord, til picnic, i madpakken og så videre.

Kan man fryse samosa?

Du kan sagtens fryse samosa ned, og derfor skal du ikke være bange for at lave for mange.

De overskydende kommes blot i fryseren til senere brug. Evt. til en madpakke.

Krydderier og fyld kan selvfølgelig varieres efter smag. Du kan også prøve nogen med kylling, eller nogle kun med grønsager.

Nem chili- og hvidløgsdressing som dip

Lav gerne denne lækre dressing til de fyldte trekanter.

Creme fraiche
Sød chilisauce, efter smag
Salt og friskkværnet peber
2 fed hvidløg, presset, efter smag
Lidt finthakket persille

Rør det hele sammen og server både som dressing og som dip til dine samosa. Det smager himmelsk godt.

Sådan foldes en samosa

I denne guide her kan du se, hvordan du nemt folder en samosa.

Trin for trin kan du se, hvordan du folder filodejen, så du til sidst har den velkendte trekant med lækkert fyld, som derefter steges i lidt olie.

2 lag filodej til samosa
2 lag filodej til samosa
Fold en trekant
Fold en trekant
Fold igen en trekant
Fold igen en trekant
Vend dejen og fold igen en trekant
Vend dejen og fold igen en trekant
Og igen foldes den over
Og igen foldes den over
Nu skulle din samosa af filodej gerne se sådan ud
Nu skulle din samosa af filodej gerne se sådan ud
Den kan nu åbnes som en lille pose og fyldet kommes i
Den kan nu åbnes som en lille pose og fyldet kommes i
Pensles med letpisket æg
Pensles med letpisket æg
Samosa lukkes sammen og lægges klar til stegning
Samosa lukkes sammen og lægges klar til stegning
Samosa steges i lidt olie
Samosa steges i lidt olie

Se flere opskrifter

  • billede med hjemmelavede falafler
    Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • billede med Italienske wraps med skinke og mozzarella
    Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • billede med nemme og pandebagte fladbrød
    Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt
  • wraps med kylling, avocado, bacon og mango
    Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
« Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
Filodejskurve med tigerrejer »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

kylling caprese med mozzarella og tomat

Kylling caprese med mozzarella og tomat

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.