• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

græsk gyros med kylling og tzatziki
En lækker græsk gyros med kylling og tzatziki, der serveres sammen med fladbrød. En let og meget lækker ret til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Græsk gyros med kylling og tzatziki

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er den bedste opskrift på græsk gyros med kylling, der serveres sammen med tzatziki og fladbrød. En nem og populær ret fra Grækenland.
  2. Opskrift på græsk gyros med kylling
  3. Græsk gyros med kylling og tzatziki
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Her er den bedste opskrift på græsk gyros med kylling, der serveres sammen med tzatziki og fladbrød. En nem og populær ret fra Grækenland.

Græsk gyros med kylling smager af ferie på de smukke græske øer, men heldigvis er retten nem at lave hjemme i et dansk køkken.

Så du behøver altså ikke tage til Kreta, Rhodos, Samos eller andre græske øer, men du kan sagtens lave din kyllingegyros derhjemme.

I opskriften er der links til fladbrød og tzatziki, men begge dele kan selvfølgelig også blot købes i et supermarked.

Bemærk, at opskriften på gyros med tilbehør er beregnet til to personer, men du kan nemt gange den op til flere.

Opskrift på græsk gyros med kylling

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Tid: 1 time t
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingebrystfileter

Marinade til græsk gyros

  • 1 citron saft af 1 citron
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. balsamico
  • 2 tsk. oregano tørret
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • ½ agurk skrællet, halveret og skåret i tykke skiver
  • 2 store tomater skåret i tern
  • 1 iceberg salat, strimlet (romaine salat vil også være godt)
  • 1 lille rødløg halveret og skåret i tynde skiver
  • oliven uden sten, halveret
  • 6 spsk. tzatziki
  • 2 fladbrød

Sådan gør du 

  • Bland ingredienserne til marinaden sammen.
  • Afpuds kyllingebrystfileteter, læg noget køkkenfilm over og bank dem ud, så de er lige tykke over det hele.
  • Kom dem i en pose sammen med marinaden og lad dem marinere i køleskab i 1 døgn, vend dem et par gange undervejs (du kan også nøjes med nogle timer - min. 1 time - hvis du er i tidsnød).
  • Varm en grillpande godt op eller tænd for grillen i haven.
  • Tag kyllingen op af marinaden og grill dem i ca. 4-5 minutter på hver side, alt efter tykkelse, til de er gennemstegte.
  • Skær dem i mindre stykker.
  • Mens kyllingen steger, gøres grøntsagerne klar og fladbrødene bages.
  • Fordel tzatziki på fladbrød og derefter salat, rødløg, kylling, agurk, tomater og oliven.
  • Rul brødet med græsk gyros med kylling sammen og spis med det samme.

Næringsindhold

Græsk gyros med kylling og tzatziki
Mængde pr. portion
Kalorier
694
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
101
mg
34
%
Natrium
 
1877
mg
82
%
Kalium
 
1146
mg
33
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
2790
IU
56
%
Vitamin C
 
48
mg
58
%
Calcium
 
233
mg
23
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Græsk gyros med kylling serveres straks. Og det smager som var du på en græsk ferieø. Velbekomme.

Se flere opskrifter

  • gratinerede svinekoteletter
    Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund
  • billede med græsk kylling a la souvlaki
    Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • billede med nemme pitabrød
    Nemme pitabrød der altid popper op
« Langtidsstegt kylling med kartofler
Æbletærte med mazarin, karamel og mandler »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.