Her er den bedste opskrift på græsk gyros med kylling, der serveres sammen med tzatziki og fladbrød. En nem og populær ret fra Grækenland.
Græsk gyros med kylling smager af ferie på de smukke græske øer, men heldigvis er retten nem at lave hjemme i et dansk køkken.
Så du behøver altså ikke tage til Kreta, Rhodos, Samos eller andre græske øer, men du kan sagtens lave din kyllingegyros derhjemme.
I opskriften er der links til fladbrød og tzatziki, men begge dele kan selvfølgelig også blot købes i et supermarked.
Bemærk, at opskriften på gyros med tilbehør er beregnet til to personer, men du kan nemt gange den op til flere.
Opskrift på græsk gyros med kylling
Ingredienser
- 2 stk. kyllingebrystfileter
Marinade til græsk gyros
- 1 citron saft af 1 citron
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. balsamico
- 2 tsk. oregano tørret
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden sammen.
- Afpuds kyllingebrystfileteter, læg noget køkkenfilm over og bank dem ud, så de er lige tykke over det hele.
- Kom dem i en pose sammen med marinaden og lad dem marinere i køleskab i 1 døgn, vend dem et par gange undervejs (du kan også nøjes med nogle timer - min. 1 time - hvis du er i tidsnød).
- Varm en grillpande godt op eller tænd for grillen i haven.
- Tag kyllingen op af marinaden og grill dem i ca. 4-5 minutter på hver side, alt efter tykkelse, til de er gennemstegte.
- Skær dem i mindre stykker.
- Mens kyllingen steger, gøres grøntsagerne klar og fladbrødene bages.
- Fordel tzatziki på fladbrød og derefter salat, rødløg, kylling, agurk, tomater og oliven.
- Rul brødet med græsk gyros med kylling sammen og spis med det samme.
Næringsindhold
Noter
Græsk gyros med kylling serveres straks. Og det smager som var du på en græsk ferieø. Velbekomme.
Kom med din kommentar