Sådan laver du lækre og gratinerede svinekoteletter. En god opskrift på koteletter, der tilberedes på en bund af kartofler i fad i ovn.
Gratinerede svinekoteletter er en skøn måde at tilberede koteletter på.
Brug gerne tykke koteletter med ben, de såkaldte skaftkoteletter, og spar ikke på mængden af sennep.
Koteletterne gratineres i ovnen, og det sker på en bund af kartofler, så det er lækker opskrift på mad i fed.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op ved at bruge knapperne til at skrue antallet op.
Opskrift på gratinerede svinekoteletter
Ingredienser
- 400 g kartofler skrællet og skåret i ca. ½ cm. tykke skiver
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 2 små rødløg skåret i tynde både
- ¾ squash skåret i tern på samme tykkelse som kartoflerne
- Lidt græsk krydder fra Santa Maria eller lignende
- 2 svinekoteletter med ben, gerne tykke
- dijonsennep blandet med lidt grovkornet sennep
- tomater i skiver
- ost revet, efter ønske
Sådan gør du
- Dup kartoffelskiverne tørre og kom dem i et ovnfast fad sammen med rødløg, som er så stort, så det kan ligge i et ens, tyndt lag.
- Krydr med salt, friskkværnet peber og græsk krydderiblanding. Eller brug lidt timian.
- Dryp med lidt olivenolie, vend det hele godt ud og spred det ud.
- Sæt i en 225 grader varm ovn i 15 minutter. Det er bunden til de gratinerede svinekoteletter.
- Tilsæt squash, vend godt rundt og giv det ca. 5 minutter mere.
- Varm lidt olie på en pande og brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tag dem af panden og smør dem på oversiden med et lag sennep Giv dem gerne et godt lag sennep. Læg dem oveni kartoffelfadet.
- Læg skiver af tomat ovenpå koteletterne og drys med ost.
- Sæt i ovnen igen i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor tykke koteletterne er, men giv endelig ikke de gratinerede koteletter for meget, for så er svinekød altså ikke særlig festligt.
Næringsindhold
Noter
De gratinerede svinekoteletter serveres straks, og gerne sammen med en lækker spidskålssalat.
Se flere opskrifter på god aftensmad:
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Kom med din kommentar