Sådan laver du lækre og gratinerede svinekoteletter. En god opskrift på koteletter, der tilberedes på en bund af kartofler i fad i ovn.
Gratinerede svinekoteletter er en skøn måde at tilberede koteletter på.
Brug gerne tykke koteletter med ben, de såkaldte skaftkoteletter, og spar ikke på mængden af sennep.
Koteletterne gratineres i ovnen, og det sker på en bund af kartofler, så det er lækker opskrift på mad i fed.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op ved at bruge knapperne til at skrue antallet op.
Opskrift på gratinerede svinekoteletter
Ingredienser
- 400 g kartofler skrællet og skåret i ca. ½ cm. tykke skiver
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 2 små rødløg skåret i tynde både
- ¾ squash skåret i tern på samme tykkelse som kartoflerne
- Lidt græsk krydder fra Santa Maria eller lignende
- 2 svinekoteletter med ben, gerne tykke
- dijonsennep blandet med lidt grovkornet sennep
- tomater i skiver
- ost revet, efter ønske
Sådan gør du
- Dup kartoffelskiverne tørre og kom dem i et ovnfast fad sammen med rødløg, som er så stort, så det kan ligge i et ens, tyndt lag.
- Krydr med salt, friskkværnet peber og græsk krydderiblanding. Eller brug lidt timian.
- Dryp med lidt olivenolie, vend det hele godt ud og spred det ud.
- Sæt i en 225 grader varm ovn i 15 minutter. Det er bunden til de gratinerede svinekoteletter.
- Tilsæt squash, vend godt rundt og giv det ca. 5 minutter mere.
- Varm lidt olie på en pande og brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tag dem af panden og smør dem på oversiden med et lag sennep Giv dem gerne et godt lag sennep. Læg dem oveni kartoffelfadet.
- Læg skiver af tomat ovenpå koteletterne og drys med ost.
- Sæt i ovnen igen i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor tykke koteletterne er, men giv endelig ikke de gratinerede koteletter for meget, for så er svinekød altså ikke særlig festligt.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration
Næringsindhold
Næringsindhold
Gratinerede svinekoteletter
Mængde pr. portion
Kalorier
180
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
De gratinerede svinekoteletter serveres straks, og gerne sammen med en lækker spidskålssalat.
Se flere opskrifter på god aftensmad:
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: