• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund
gratinerede svinekoteletter
Gratinerede svinekoteletter på bund af kartofler er lækker aftensmad, der er nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 11. apr 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du lækre og gratinerede svinekoteletter. En god opskrift på koteletter, der tilberedes på en bund af kartofler i fad i ovn.

Gratinerede svinekoteletter er en skøn måde at tilberede koteletter på.

Brug gerne tykke koteletter med ben, de såkaldte skaftkoteletter, og spar ikke på mængden af sennep.

Koteletterne gratineres i ovnen, og det sker på en bund af kartofler, så det er lækker opskrift på mad i fed.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op ved at bruge knapperne til at skrue antallet op.

Opskrift på gratinerede svinekoteletter

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 400 g kartofler skrællet og skåret i ca. ½ cm. tykke skiver
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 små rødløg skåret i tynde både
  • ¾ squash skåret i tern på samme tykkelse som kartoflerne
  • Lidt græsk krydder fra Santa Maria eller lignende
  • 2 svinekoteletter med ben, gerne tykke
  • dijonsennep blandet med lidt grovkornet sennep
  • tomater i skiver
  • ost revet, efter ønske
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Dup kartoffelskiverne tørre og kom dem i et ovnfast fad sammen med rødløg, som er så stort, så det kan ligge i et ens, tyndt lag.
    Kartofler i skiver og rødløg i både kommes i et fad
  • Krydr med salt, friskkværnet peber og græsk krydderiblanding. Eller brug lidt timian.
  • Dryp med lidt olivenolie, vend det hele godt ud og spred det ud.
  • Sæt i en 225 grader varm ovn i 15 minutter. Det er bunden til de gratinerede svinekoteletter.
  • Tilsæt squash, vend godt rundt og giv det ca. 5 minutter mere.
  • Varm lidt olie på en pande og brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tag dem af panden og smør dem på oversiden med et lag sennep Giv dem gerne et godt lag sennep. Læg dem oveni kartoffelfadet.
    koteletter smøres med et godt lag sennep
  • Læg skiver af tomat ovenpå koteletterne og drys med ost.
    gratinerede svinekoteletter laves med ost
  • Sæt i ovnen igen i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor tykke koteletterne er, men giv endelig ikke de gratinerede koteletter for meget, for så er svinekød altså ikke særlig festligt.

Næringsindhold

Gratinerede svinekoteletter
Mængde pr. portion
Kalorier
180
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De gratinerede svinekoteletter serveres straks, og gerne sammen med en lækker spidskålssalat.

Se flere opskrifter på god aftensmad:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med Italienske wraps med skinke og mozzarella

Italienske wraps med skinke og mozzarella

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

billede til amerikanske pandekager opskrift

Amerikanske pandekager

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med mazarintærte muffins

Mazarintærte muffins

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

hvidkålsgratin med hakket oksekød

Hvidkålsgratin med hakket oksekød

ris med rosiner til suppe

Ris med rosiner til suppe

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

billede med sommersalat

Sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost

hakkebøffer i fad i ovn

Alt i et fad med hakkebøffer og kartofler

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required