• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Aftensmad

gratinerede svinekoteletter
Gratinerede svinekoteletter på bund af kartofler er lækker aftensmad, der er nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 8. april 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Sådan laver du lækre og gratinerede svinekoteletter. En god opskrift på koteletter, der tilberedes på en bund af kartofler i fad i ovn.
  2. Opskrift på gratinerede svinekoteletter
  3. Gratinerede svinekoteletter
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter

Sådan laver du lækre og gratinerede svinekoteletter. En god opskrift på koteletter, der tilberedes på en bund af kartofler i fad i ovn.

Gratinerede svinekoteletter er en skøn måde at tilberede koteletter på.

Brug gerne tykke koteletter med ben, de såkaldte skaftkoteletter, og spar ikke på mængden af sennep.

Koteletterne gratineres i ovnen, og det sker på en bund af kartofler, så det er lækker opskrift på mad i fed.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op ved at bruge knapperne til at skrue antallet op.

Opskrift på gratinerede svinekoteletter

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 min
Tilb. tid: 30 min
Samlet tid: 45 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 400 g kartofler skrællet og skåret i ca. ½ cm. tykke skiver
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 små rødløg skåret i tynde både
  • ¾ squash skåret i tern på samme tykkelse som kartoflerne
  • Lidt græsk krydder fra Santa Maria eller lignende
  • 2 svinekoteletter med ben, gerne tykke
  • dijonsennep blandet med lidt grovkornet sennep
  • tomater i skiver
  • ost revet, efter ønske

Sådan gør du
 

  • Dup kartoffelskiverne tørre og kom dem i et ovnfast fad sammen med rødløg, som er så stort, så det kan ligge i et ens, tyndt lag.
    Kartofler i skiver og rødløg i både kommes i et fad
  • Krydr med salt, friskkværnet peber og græsk krydderiblanding. Eller brug lidt timian.
  • Dryp med lidt olivenolie, vend det hele godt ud og spred det ud.
  • Sæt i en 225 grader varm ovn i 15 minutter. Det er bunden til de gratinerede svinekoteletter.
  • Tilsæt squash, vend godt rundt og giv det ca. 5 minutter mere.
  • Varm lidt olie på en pande og brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tag dem af panden og smør dem på oversiden med et lag sennep Giv dem gerne et godt lag sennep. Læg dem oveni kartoffelfadet.
    koteletter smøres med et godt lag sennep
  • Læg skiver af tomat ovenpå koteletterne og drys med ost.
    gratinerede svinekoteletter laves med ost
  • Sæt i ovnen igen i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor tykke koteletterne er, men giv endelig ikke de gratinerede koteletter for meget, for så er svinekød altså ikke særlig festligt.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Næringsindhold

Næringsindhold
Gratinerede svinekoteletter
Mængde pr. portion
Kalorier
180
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De gratinerede svinekoteletter serveres straks, og gerne sammen med en lækker spidskålssalat.

Se flere opskrifter på god aftensmad:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

« Slowfood: Spaghetti med kødsovs
Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt »

Flere opskrifter

billede med stuvet spidskål

Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

billede med nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

Nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

ovnbagte rodfrugter

Nemme ovnbagte rodfrugter

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.