Her får du en god opskrift på kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat. En nem og velsmagende middagsret med kalvekød og lækkert tilbehør.
Kalveschnitzel med gorgonzola er en lækker ret til dig, der elsker denne italienske blåskimmelost.
Her rulles kalvekødet nemlig omkring gorgonzola, og kødrullerne serveres sammen med pasta og en lækker tomatsalat.
Se også: Wienerschnitzel med brasede kartofler
Der er er tale om en skøn italiensk ret, som du sagtens også kan servere som gæstemad.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo nemt gange den op til flere.
Mængden af gorgonzola er også vejledende, men brug så meget du ønsker.
Opskrift på kalveschnitzel
Ingredienser
Kalveschnitzler
- 2 kalveschnitzler banket tynde
- 50 gram gorgonzola
- 4 skiver parmaskinke
- salt og friskkværnet peber
- 200 gram fettuccine eller anden pasta
- 1 deciliter mælk eller fløde
- 50 gram gorgonzola
- 150 gram champignon skåret i tynde skiver
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 spiseskefuld smør og olivenolie til stegning
Tomatsalat
- 200 gram tomater forskellige slags og gerne også forskellige farver, halveret
- 50 gram mozzarella gerne kugler
- 1 håndfuld basilikum finthakket
- 4 blade mynte finthakket
- 1 lille rødløg i meget tynde skiver
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld balsamico
Sådan gør du
- Tilk denne opskrift på kalveschnitzel med tilbehør starter du med, at lave den lækre tomatsalat. Kom tomater, mozzarellakugler, mynte, basilikum og rødløg i en skål - vend det godt sammen. Dryp med ganske lidt god olivenolie og balsamico, vend godt rundt igen. Lige inden servering, krydres godt med salt og friskkværnet peber og det hele vendes godt rund - server straks.
- Kom så lidt smør på en pande og svits champignon til den væde de afgiver er kogt helt ind. Tilsæt hvidløg, salt og friskkværnet peber og svits et par minutter under omrøring. Tag det af panden.
- Læg kalveschnitzler på et skærebræt, læg film eller en frysepose over og bank schnitzlerne flade med håndroden, en kødhammer eller en kagerulle.
- Krydr dem med salt og friskkværnet peber og læg en klat gorgonzola på hver. Rul sammen og rul parmaskinke om.
- Varm smør og olivenolie op på en pande og steg rullerne ca. 7-8 minutter i alt, vend dem af og til så de flot gyldne over det hele. Lad dem hvile et par minutter inden de serveres.
- Kog pasta efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og ryst det meste af vandet fra, men der må gerne sidde lidt tilbage på pastaen.
- Kom lidt mælk i en gryde, sammen med klumper af gorgonzola, brug så meget du har lyst til. Lad det smelte ved lav varme og under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom champignon i og når pastaen er klar, vendes den i og så er det hele klar til servering.
Næringsindhold
Tips
Kalveschnitzel med gorgonzola og tilbehør serveres straks.
Du kan evt. servere retten sammen med et godt stykke ciabattabrød.
Kom med din kommentar