200gramtomaterforskellige slags og gerne også forskellige farver, halveret
50grammozzarellagerne kugler
1håndfuldbasilikumfinthakket
4blademyntefinthakket
1lillerødløgi meget tynde skiver
2spiseskefuldeolivenolie
1spiseskefuldbalsamico
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Tilk denne opskrift på kalveschnitzel med tilbehør starter du med, at lave den lækre tomatsalat. Kom tomater, mozzarellakugler, mynte, basilikum og rødløg i en skål - vend det godt sammen. Dryp med ganske lidt god olivenolie og balsamico, vend godt rundt igen. Lige inden servering, krydres godt med salt og friskkværnet peber og det hele vendes godt rund - server straks.
Kom så lidt smør på en pande og svits champignon til den væde de afgiver er kogt helt ind. Tilsæt hvidløg, salt og friskkværnet peber og svits et par minutter under omrøring. Tag det af panden.
Læg kalveschnitzler på et skærebræt, læg film eller en frysepose over og bank schnitzlerne flade med håndroden, en kødhammer eller en kagerulle.
Krydr dem med salt og friskkværnet peber og læg en klat gorgonzola på hver. Rul sammen og rul parmaskinke om.
Varm smør og olivenolie op på en pande og steg rullerne ca. 7-8 minutter i alt, vend dem af og til så de flot gyldne over det hele. Lad dem hvile et par minutter inden de serveres.
Kog pasta efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og ryst det meste af vandet fra, men der må gerne sidde lidt tilbage på pastaen.
Kom lidt mælk i en gryde, sammen med klumper af gorgonzola, brug så meget du har lyst til. Lad det smelte ved lav varme og under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom champignon i og når pastaen er klar, vendes den i og så er det hele klar til servering.
Næringsindhold
Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
1081
% Daglig værdi*
Fedt
47
g
72
%
Mættet fedt
21
g
131
%
Transfedt
0.3
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
15
g
Kolesterol
294
mg
98
%
Natrium
2637
mg
115
%
Kalium
1599
mg
46
%
Kulhydrater
89
g
30
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
12
g
13
%
Protein
77
g
154
%
Vitamin A
1760
IU
35
%
Vitamin C
20
mg
24
%
Calcium
531
mg
53
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.