Lav en lækker og braiseret kalvegrydesteg. Med denne opskrift er det nemt, og du bruger tykkam eller bovklump til den møre kalvesteg.
Braiseret kalvegrydesteg er både nem gæstemad med masser af smag, men også lækker weekendmad, når du har lyst til en god simreret.
Kalvestegen laves af enten kalvetykkam eller bovklump, der simrer et par timer i en gryde sammen med svampe og vin. Men passer retten jo meget sig selv.
Forslag til tilbehør er ovnstegte kartofler og rodfrugtpure, men kalvegrydestegen kan også serveres med meget andet tilbehør og en god salat.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på braiseret kalvegrydesteg

Ingredienser
- 1 kg. kalvegrydesteg af tykkam eller bovklump
- 2 spsk. smør klaret
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g champignon i kvarte
- 3,5 dl. hvidvin tør
- 250 g vindruer kernefri og halveret
- 2 spsk. majsstivelse udrørt i lidt vand
- 1 dl creme fraiche 38%
- salt og friskkværnet peber
Rodfrugtpuré
- 750 g rodfrugter eks. pastinak, persillerod og gulerødder
- 3 spsk. rapsolie
- 1 spsk. smør
- 50 g parmesanost revet
- salt og friskkværnet peber
Kartoffelbåde
- 750 g bagekartofler skåret i både
- 2 spsk. rosmarin nåle, finthakket
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Klar smør ved at smelte det og så kun bruge det klare, ikke det hvide der ligger nede i bunden, det er det der brænder på.
- Kom det afklarede smør i en stor gryde, sammen med lidt olivenolie og brun så kalvekødet godt på alle sider og krydr med groft salt og friskkværnet peber.
- Tag kødet op og svits svampene, krydr med lidt groft salt og friskkværnet peber. Læg kødet tilbage ovenpå svampene og hæld hvidvin ved, skru ned for varmen og nu skal en braiseret kalvegrydesteg simre i 1,5-2 timer, til kødet er godt mørt.
- Rodfrugtpuré: Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand - INGEN salt - og kog til de er godt møre. Hæld vandet fra, tag låget af og damp dem helt tørre over eftervarmen (ryst gryden tit, så de ikke brænder på!).
- Kom alle rodfrugterne i en foodprocessor/blender, sammen med en god sjat rapsolie, en lille klat smør, groft salt, friskkværnet peber og friskrevet parmesanost. Kør til det bliver en puré. Smag til og hold varm.
- Skræl kartoflerne i både og vend dem med lidt olivenolie og finthakket rosmarin. Læg dem på en bageplade med bagepapir, så de lægger i et lag og drys med groft salt.
- Sæt dem i ovnen ved 220 grader i ca. ½ time, til de bliver gyldne og sprøde, vend dem en gang undervejs.
- Sauce til kalvesteg: Når kødet er mørt, tages det op og holdes varmt. Jævn stegeskyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
- Lad saucen koge op, pisk creme fraichen i og lad det koge op igen. Smag det til og kom så de halverede vindruer i. Sluk for varmen og lad dem lige varme lidt igennem på eftervarmen.
Næringsindhold
Noter
Servering af braiseret kalvegrydesteg: Skær kødet i skiver og hæld lidt af saucen ud over.
Server resten af saucen til, samen med rodfrugtpuréen og de ovnstegte kartoffelbåde. Velbekomme.
Se flere opskrifter:
Nem kalvegryde med squash og champignon
Kom med din kommentar