• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med braiseret kalvegrydesteg
Braiseret kalvegrydesteg er en lækker ret til aftensmad, der er også god som gæstemad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 10. feb, 2023

Oversigt over indhold

  1. Lav en lækker og braiseret kalvegrydesteg. Med denne opskrift er det nemt, og du bruger tykkam eller bovklump til den møre kalvesteg.
  2. Opskrift på braiseret kalvegrydesteg
  3. Braiseret kalvegrydesteg
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Lav en lækker og braiseret kalvegrydesteg. Med denne opskrift er det nemt, og du bruger tykkam eller bovklump til den møre kalvesteg.

Braiseret kalvegrydesteg er både nem gæstemad med masser af smag, men også lækker weekendmad, når du har lyst til en god simreret.

Kalvestegen laves af enten kalvetykkam eller bovklump, der simrer et par timer i en gryde sammen med svampe og vin. Men passer retten jo meget sig selv.

Forslag til tilbehør er ovnstegte kartofler og rodfrugtpure, men kalvegrydestegen kan også serveres med meget andet tilbehør og en god salat.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på braiseret kalvegrydesteg

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 2 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg. kalvegrydesteg af tykkam eller bovklump
  • 2 spsk. smør klaret
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g champignon i kvarte
  • 3,5 dl. hvidvin tør
  • 250 g vindruer kernefri og halveret
  • 2 spsk. majsstivelse udrørt i lidt vand
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • salt og friskkværnet peber

Rodfrugtpuré

  • 750 g rodfrugter eks. pastinak, persillerod og gulerødder
  • 3 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. smør
  • 50 g parmesanost revet
  • salt og friskkværnet peber

Kartoffelbåde

  • 750 g bagekartofler skåret i både
  • 2 spsk. rosmarin nåle, finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Klar smør ved at smelte det og så kun bruge det klare, ikke det hvide der ligger nede i bunden, det er det der brænder på.
  • Kom det afklarede smør i en stor gryde, sammen med lidt olivenolie og brun så kalvekødet godt på alle sider og krydr med groft salt og friskkværnet peber.
  • Tag kødet op og svits svampene, krydr med lidt groft salt og friskkværnet peber. Læg kødet tilbage ovenpå svampene og hæld hvidvin ved, skru ned for varmen og nu skal en braiseret kalvegrydesteg simre i 1,5-2 timer, til kødet er godt mørt.
  • Rodfrugtpuré: Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand - INGEN salt - og kog til de er godt møre. Hæld vandet fra, tag låget af og damp dem helt tørre over eftervarmen (ryst gryden tit, så de ikke brænder på!).
  • Kom alle rodfrugterne i en foodprocessor/blender, sammen med en god sjat rapsolie, en lille klat smør, groft salt, friskkværnet peber og friskrevet parmesanost. Kør til det bliver en puré. Smag til og hold varm.
  • Skræl kartoflerne i både og vend dem med lidt olivenolie og finthakket rosmarin. Læg dem på en bageplade med bagepapir, så de lægger i et lag og drys med groft salt.
  • Sæt dem i ovnen ved 220 grader i ca. ½ time, til de bliver gyldne og sprøde, vend dem en gang undervejs.
  • Sauce til kalvesteg: Når kødet er mørt, tages det op og holdes varmt. Jævn stegeskyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  • Lad saucen koge op, pisk creme fraichen i og lad det koge op igen. Smag det til og kom så de halverede vindruer i. Sluk for varmen og lad dem lige varme lidt igennem på eftervarmen.

Næringsindhold

Braiseret kalvegrydesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
981
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
226
mg
75
%
Natrium
 
2345
mg
102
%
Kalium
 
2711
mg
77
%
Kulhydrater
 
72
g
24
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
23
g
26
%
Protein
 
66
g
132
%
Vitamin A
 
31760
IU
635
%
Vitamin C
 
52
mg
63
%
Calcium
 
277
mg
28
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Servering af braiseret kalvegrydesteg: Skær kødet i skiver og hæld lidt af saucen ud over.

Server resten af saucen til, samen med rodfrugtpuréen og de ovnstegte kartoffelbåde. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

Nem kalvegryde med squash og champignon

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Italiensk kalvegryde med aubergine

« Spicy kyllingesuppe med mango topping
Nem blomkålsgratin med salat »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med sprød kartoffelpizza

Sprød kartoffelpizza lavet fra bunden

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

kylling i fad med bacon

Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.