• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad
billede med italiensk kalvegryde
En skøn italiensk kalvegryde, der er en lækker gryderet med aubergine. oliven og andre lækre ting. Kan serveres med pasta. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Italiensk kalvegryde med aubergine

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Lav en lækker italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers. Her er den skønne opskrift, og gryderetten er god som gæstemad.
  2. Opskrift på italiensk kalvegryde
  3. Italiensk kalvegryde
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere gryderetter
5 fra 2 brugere

Lav en lækker italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers. Her er den skønne opskrift, og gryderetten er god som gæstemad.

Italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers er en fantastisk opskrift, som du bare skal prøve.

Her får du nemlig lækre smagskombinationer sammen med det møre kalvekød, og det er bestemt en gryderet, der egner sig som gæstemad og weekendmad.

Opskriften er beregnet til fire personer, og hvis ikke du er vild med oliven, så kan de sagtens udelades.

Opskrift på italiensk kalvegryde

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kalvebov eller tykkam af kalv, skåret i strimler
  • 2 spsk. hvedemel blandet med salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 aubergine skåret i tern
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 bdt. forårsløg skåret i skiver
  • 1½ spsk. kapers
  • 1 stort rødløg hakket
  • 1 glas oliven grønne, afdryppet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl kalvefond (vand og koncentreret fond)
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 4 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet

Sådan gør du 

  • Bland hvedemel med salt og friskkværnet peber. Vend kødet i melet.
  • Varm olie op i en gryde og steg kalvekødet ad et par omgange, til det er brunt på alle sider.
  • Kom al kødet tilbage i gryden og tilsæt aubergine og rødløg, lad det stege med i et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom alle øvrige ingredienser i, UNDTAGEN forårsløg.
  • Skru ned og lad det simre i 45 minutter - 1 time, til kødet er mørt.
  • Lige inden servering tilsættes forårsløg og det vendes godt rundt.

Næringsindhold

Italiensk kalvegryde
Mængde pr. portion
Kalorier
462
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
117
mg
39
%
Natrium
 
2549
mg
111
%
Kalium
 
1150
mg
33
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
599
IU
12
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
125
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Italiensk kalvegryde serveres med friskkogt pasta, grønne bønner og fintrevet parmesanost. Så bliver det ikke bedre.

Se flere gryderetter

  • billede med braiseret oksebov
    Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret
  • billede til gryderetter
    Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • billede med gullasch eller gullash
    Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
  • billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli
    Kyllingegryde med bacon og broccoli
  • billede med nem kyllingefrikassé
    Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

Mere inspiration

  • vildtragout gryderet med vildt
    Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • coq au vin opskrift
    Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • lasagne med spidskål
    Lasagne med spidskål og fisk

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

billede med chili con carne chiligryde

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.