Lav en lækker italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers. Her er den skønne opskrift, og gryderetten er god som gæstemad.
Italiensk kalvegryde med aubergine, oliven og kapers er en fantastisk opskrift, som du bare skal prøve.
Her får du nemlig lækre smagskombinationer sammen med det møre kalvekød, og det er bestemt en gryderet, der egner sig som gæstemad og weekendmad.
Opskriften er beregnet til fire personer, og hvis ikke du er vild med oliven, så kan de sagtens udelades.
Opskrift på italiensk kalvegryde

Ingredienser
- 600 g kalvebov eller tykkam af kalv, skåret i strimler
- 2 spsk. hvedemel blandet med salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 aubergine skåret i tern
- 4 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 bdt. forårsløg skåret i skiver
- 1½ spsk. kapers
- 1 stort rødløg hakket
- 1 glas oliven grønne, afdryppet
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl kalvefond (vand og koncentreret fond)
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 4 kviste rosmarin
- 2 laurbærblade
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld parmesan fintrevet
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel med salt og friskkværnet peber. Vend kødet i melet.
- Varm olie op i en gryde og steg kalvekødet ad et par omgange, til det er brunt på alle sider.
- Kom al kødet tilbage i gryden og tilsæt aubergine og rødløg, lad det stege med i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom alle øvrige ingredienser i, UNDTAGEN forårsløg.
- Skru ned og lad det simre i 45 minutter - 1 time, til kødet er mørt.
- Lige inden servering tilsættes forårsløg og det vendes godt rundt.
Næringsindhold
Noter
Italiensk kalvegryde serveres med friskkogt pasta, grønne bønner og fintrevet parmesanost. Så bliver det ikke bedre.
Kom med din kommentar