• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede med stegt blomkål
Stegt blomkål med citron, oliven og feta er nem at lave, og så passer blomkålsretten perfekt til blandt andet koteletter og frikadeller. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en lækker opskrift på stegt blomkål med citron, oliven og feta, der passer perfekt som tilbehør til koteletter og meget andet.
  2. Opskrift på stegt blomkål
  3. Stegt blomkål
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Her får du en lækker opskrift på stegt blomkål med citron, oliven og feta, der passer perfekt som tilbehør til koteletter og meget andet.

Stegt blomkål er virkelig lækkert tilbehør, og her er den lavet med citron, oliven og feta.

Det er en super skøn ret, som mætter virkelig godt og har masser af smag.

Kombinationen af den milde blomkål, der får lidt mere kant når den bliver stegt, kalamataoliven, den lidt salte feta og citronskallen er helt vidunderligt.

Retten kan sagtens være en selvstændig vegetarret, evt. med noget brød og måske en helt simpel grøn salat - eller den kan bruges som tilbehør til alverdens retter.

Opskriften er beregnet til fire personer, men de enkelte ingredienser kan jo sagtens varieres i mængde.

Opskrift på stegt blomkål

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 medium blomkål delt i små buketter
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • ¾ tsk. spidskommen
  • 1 citron saft og fintrevet skal af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g oliven gerne kalamataoliven uden sten, halveret
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • Lidt cayennepeber
  • 100 g feta fra blok, smuldret
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. purløg fintsnittet

Sådan gør du 

  • Varm olivenolie op på en pande og kom blomkål på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i et par minutter, til det begynder at tage farve.
  • Tilsæt spidskommen, oliven og hvidløg.
  • Steg i et minuts tid mere, vend rundt i det af og til.
  • Pres citronsaften ud over og lad det stege i ½ minuts tid.
  • Stegt blomkål tages panden af varmen og vendes med fintrevet citronskal og smør. Vend godt rundt til smørret smelter.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, drys med lidt cayennepeber og slut af med lidt purløg.

Næringsindhold

Stegt blomkål
Mængde pr. portion
Kalorier
233
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
30
mg
10
%
Natrium
 
1323
mg
58
%
Kalium
 
470
mg
13
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
384
IU
8
%
Vitamin C
 
75
mg
91
%
Calcium
 
180
mg
18
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stegt blomkål serveres varm eller lun, og den er perfekt til stegte frikadeller eller koteletter.

Se flere lækre opskrifter med blomkål:

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

« Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter
Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

billede til bøf i folie

Bøf i folie med lækker sauce

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.