Her får du en lækker opskrift på stegt blomkål med citron, oliven og feta, der passer perfekt som tilbehør til koteletter og meget andet.
Stegt blomkål er virkelig lækkert tilbehør, og her er den lavet med citron, oliven og feta.
Det er en super skøn ret, som mætter virkelig godt og har masser af smag.
Kombinationen af den milde blomkål, der får lidt mere kant når den bliver stegt, kalamataoliven, den lidt salte feta og citronskallen er helt vidunderligt.
Retten kan sagtens være en selvstændig vegetarret, evt. med noget brød og måske en helt simpel grøn salat - eller den kan bruges som tilbehør til alverdens retter.
Opskriften er beregnet til fire personer, men de enkelte ingredienser kan jo sagtens varieres i mængde.
Opskrift på stegt blomkål
Ingredienser
- 1 medium blomkål delt i små buketter
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 citron saft og fintrevet skal af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
- 100 g oliven gerne kalamataoliven uden sten, halveret
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- Lidt cayennepeber
- 100 g feta fra blok, smuldret
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. purløg fintsnittet
Sådan gør du
- Varm olivenolie op på en pande og kom blomkål på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i et par minutter, til det begynder at tage farve.
- Tilsæt spidskommen, oliven og hvidløg.
- Steg i et minuts tid mere, vend rundt i det af og til.
- Pres citronsaften ud over og lad det stege i ½ minuts tid.
- Stegt blomkål tages panden af varmen og vendes med fintrevet citronskal og smør. Vend godt rundt til smørret smelter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, drys med lidt cayennepeber og slut af med lidt purløg.
Næringsindhold
Noter
Stegt blomkål serveres varm eller lun, og den er perfekt til stegte frikadeller eller koteletter.
Se flere lækre opskrifter med blomkål:
Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter
Kom med din kommentar