Her er den bedste opskrift på sheperds pie. En nem og lækker kødtærte, der laves med et låg af kartoffelmos. God som aftensmad til flere dage.
Sheperds pie er en populær og traditionel ret, hvor du laver en kødtærte med kartoffelmos som låg.
Oprindeligt med fåre- eller lammekød, da det jo skal forestille at være "fårehyrdens tærte".
Men her er det altså med kylling, grøntsager og kartoffelmos på toppen. Mosen er vendt med en hvidløgsost, men den kan udelades.
Se også: Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift
Opskriften er beregnet til seks personer, men du skal ikke være bange for at lave for meget. Retten er nemlig fremragende dagen efter, hvor den blot varmes i ovnen.
Så sheperds pie er en virkelig god ret, når du gerne vil lave mad til flere dage.
Opskrift på sheperds pie
Ingredienser
- 1 kilo kartofler skrællet og skåret i grove stykker
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 4 kyllingebrystfileter i tern, ca. 1 x 1 cm.
- salt og friskkværnet peber
- 4 gulerødder i små tern
- 1 squash groftrevet
- 4 forårsløg fintsnittet
- 1 lille løg i tynde ringe
- 2,5 deciliter ærter fra frost
- 1 teskefuld estragon tørret - med top
- 20 gram smør
- 2 spiseskefulde hvedemel med lidt top
- 3,5 deciliter hønsebouillon flydende bouillon + vand
- 1 deciliter hvidvin
- 1 spiseskefuld dijonsennep stor
- 100 gram hvidløgsost eller anden ost
- 2 æggeblommer
- 1 håndfuld persille hakket
- 0,5 deciliter mælk måske lidt mere
Sådan gør du
- Til sheperds pie starter du med, ay koge kartofler til de er godt møre, hæld vandet fra og stil til side.
- Imens varmes olivenolie op i en sauterpande og kyllingstykkerne steges, krydres med salt og friskkværnet peber. Når de er netop gennemstegte og let gyldne, hældes de over på en tallerken.
- Svits først løg til de blive gennemsigtige - uden at de tager farve. Tilsæt gulerødder og steg dem med i ca. ½ minut. Tilsæt så resten af grønsagerne: squash, forårsløg, ærter og esdragon.
- Svits i ca. 2 minutter, smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld grønsagsblandingen i en skål.
- Stil gryden tilbage på panden og smelt smørret. Drys melet i og pisk det sammen. Hæld væsken i lidt efter lidt mens der piskes, måske skal det hele ikke bruges/måske skal der tilsættes lidt mere, det skal i hvert fald være en rimelig tyk "sovs". Smag den til med salt og friskkværnet peber.
- Lad sovsen koge igennem et par minutter, så melsmagen koges ud, pisk hele tiden.
- Kom grønsagsblandingen og kyllingestykkerne tilbage i sovsen, sammen med dijonsennep og vend det godt sammen.
- Hæld det i et halv dybt fad/lille bradepande.
- Mos kartoflerne let og krydr med salt og friskkværnet peber. Pisk med en el-mikser på laveste hastighed og tilsæt æggeblommer, hvidløgsost og persille. Pisk til en jævn mos, fortynd med lidt mælk, til den ønskede konsistens haves. Smag det til.
- Kom det ovenpå kyllinge-/grønsagsstuvningen og stil det i ovnen ved 220 grader varmluft i 10-15 minutter til det bliver gyldent.
Næringsindhold
Tips
Så er der sheperds pie klar til servering.
Lad evt. gerne lige fadet stå 5 minutter, da retten er rygende varm.
Serveres med et stykke brød til.
Se også: Oksekødspie med pastasalat
Kom med din kommentar