Til sheperds pie starter du med, ay koge kartofler til de er godt møre, hæld vandet fra og stil til side.
Imens varmes olivenolie op i en sauterpande og kyllingstykkerne steges, krydres med salt og friskkværnet peber. Når de er netop gennemstegte og let gyldne, hældes de over på en tallerken.
Svits først løg til de blive gennemsigtige - uden at de tager farve. Tilsæt gulerødder og steg dem med i ca. ½ minut. Tilsæt så resten af grønsagerne: squash, forårsløg, ærter og esdragon.
Svits i ca. 2 minutter, smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld grønsagsblandingen i en skål.
Stil gryden tilbage på panden og smelt smørret. Drys melet i og pisk det sammen. Hæld væsken i lidt efter lidt mens der piskes, måske skal det hele ikke bruges/måske skal der tilsættes lidt mere, det skal i hvert fald være en rimelig tyk "sovs". Smag den til med salt og friskkværnet peber.
Lad sovsen koge igennem et par minutter, så melsmagen koges ud, pisk hele tiden.
Kom grønsagsblandingen og kyllingestykkerne tilbage i sovsen, sammen med dijonsennep og vend det godt sammen.
Hæld det i et halv dybt fad/lille bradepande.
Mos kartoflerne let og krydr med salt og friskkværnet peber. Pisk med en el-mikser på laveste hastighed og tilsæt æggeblommer, hvidløgsost og persille. Pisk til en jævn mos, fortynd med lidt mælk, til den ønskede konsistens haves. Smag det til.
Kom det ovenpå kyllinge-/grønsagsstuvningen og stil det i ovnen ved 220 grader varmluft i 10-15 minutter til det bliver gyldent.
Næringsindhold
Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
547
% Daglig værdi*
Fedt
28
g
43
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
11
g
Kolesterol
152
mg
51
%
Natrium
833
mg
36
%
Kalium
1293
mg
37
%
Kulhydrater
46
g
15
%
Kostfibre
8
g
33
%
Sukker
9
g
10
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
7870
IU
157
%
Vitamin C
63
mg
76
%
Calcium
113
mg
11
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.