Sådan laver du en lækker vildtragout. Få en nem opskrift på en god gryderet med vildt, enebær og rødvin, der serveres med kartoffelmos.
Vildtragout er en lækker gryderet med vildt, der kan laves af forskrllige udskæringer af vildtet.
Gryderetten er nem at lave, og den er bestemt også god at servere som gæstemad.
Her er den blandt andet lavet med blandede svampe, men du kan også nøjes med almindelige champignon.
Se også: Den sorte gryde - gryderet med oksekød
Opskriften er beregnet til fire personer, og den serveres med en mos.
Opskrift på vildtragout
Ingredienser
- 400 g vildt kød i tern
- 1 stort løg i tern
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 10 enebær knuste
- 2 spsk mel
- 2,5 dl rødvin
- 2 laurbærblade
- 150 g bacon i tern
- 1 kvist timian
- 1 spsk dijonsennep
- 1 dl vand
- 250 g svampe blandede, rengjorte og skåret i mindre stykker
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør + olie til stegning
Sådan gør du
- Til vildtragout starter du med, at varm smør og olie op i en gryde.
- Brun derefter kødet ad et par omgange, til det får en flot brun farve, kom det op på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom bacon i gryden og svits, til det får farve.
- Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at blive gyldent. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring.
- Drys melet over og rør det godt rundt, til løg og bacon har opsuget det.
- Hæld rødvin ved og rør godt, så evt. klumper røres ud. Tilsæt sennep og vand, rør det godt ud i blandingen. Kom så enebær, timian og laurbær ved.
- Kom vildtkødet tilbage i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter.
- Svits imens de rengjorte svampe i lidt smør på en pande eller i en gryde, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Efter de 20 minutter, hældes fløde i din gryderet med vildtr og svampene kommes også.
- Lad det simre i endnu ca. 10-15 minutter. Smag til, evt. også med lidt citronsaft, og så er det klar til servering.
Næringsindhold
Tips
Den lækre vildtragout serveres straks, og gerne sammen med en rodfrugtmos eller klassisk kartoffelmos.
Dertil kan du også servere kogte grønne bønner.
Kom med din kommentar