Her får du den bedste opskrift på den sorte gryde, der er en lækker gryderet med oksekød, cocktailpølser og champignon. Nydes med ris eller mos.
Den sorte gryde er en gryderet, der er let at lave, velsmagende og bare god efterårs- og vintermad, så jeg kan kun anbefale dig at lave retten.
Her får du en virkelig god gryderet med masser af smag, og så tager den heller ikke så lang tid at lave.
Du skal bruge oksekød i mindre tern, som du kan købe i dit supermarked eller hos din slagter, og cocktailpølser kan evt. erstattes med alm. wienerpølser, som du skærer ud i mindre stykker.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den populære gryderet nydes med mos eller ris.
Opskrift på den sorte gryde
Ingredienser
- 200 g cocktailpølser
- 150 g bacon i tern
- 500 g oksekød skåret i mindre tern
- 1 spsk. smør til stegning
- 2 løg i halve ringe
- 3 fed hvidløg finthakket
- 3 tsk. paprika
- 250 g champignon i kvarter
- 1 ds. hakkede tomater
- 2 dl vand + flydende bouillon
- 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
- 1 spsk majsstivelse + vand til jævning
- madkulør
- 1 porre i tynde ringe
- 1 rød peberfrugt i tynde strimler
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- Prik huller i cocktailpølserne (så de ikke flækker) med en gaffel.
- Kom lidt af baconternene i en stor gryde og varm dem op så de afgiver noget af deres fedt.
- Tag baconternene op og steg cocktailpølserne i fedtet, så de bliver lidt gyldne, tag op og stil til side.
- Kom alle bacontern i gryden sammen med oksekød og lidt smør, og lad det brune, så kødet tager farve. Gør det evt. ad 2 gange, så kødet steger og IKKE koger!
- Kom løg ved og lad det hele svitse lidt, tilsæt hvidløg og svits yderligere et par minutter. Krydr med salt, friskkværnet peber og paprika.
- Kom champignon ved og lad dem stege lidt med, inden tomater, vand og bouillon tilsættes.
- Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 20 minutter.
- Hæld madlavningsfløde i og lad det varme igennem. Jævn evt med maizena udrørt i lidt vand, lad det koge igennem. Kom madkulør i den sorte gryde hvis det ønskes.
- Kom cocktailpølser i og lad dem varme igennem.
- Tilsæt porre og peberfrugt til din gryderet, smag til og drys med hakket persille.
Næringsindhold
Noter
Den sorte gryde serveres med kartoffelmos, ris eller kartofler, og en form for grønsager eller salat.
Du kan iøvrigt også smage gryderetten til med lidt gastrik.
Se flere gryderetter:
Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Jesper Dideriksen
Smager super godt, er også et hit hos ungerne.
Overskuelig at lave og der er til en 2 dage.