Her får du den bedste opskrift på Bøf Stroganoff, der er en populær gryderet med oksekød i strimler. Serveres med kartoffelmos eller ris.
Bøf Stroganoff er en lækker og smagfuld gryderet, der også kendes som Beef Stroganoff eller Beef Stroganov. Jo, kært barn har mange navne.
Sikkert er det dog, at gryderetten laves med oksekød og champignon, og den stammer oprindeligt fra Rusland, men nydes i dag verden over.
Retten laves dog i mange forskellige udgaver, men serveres som regel altid med enten en god kartoffelmos eller kogte ris.
Her er den nemme opskrift på en klassisk Stroganoff til fire personer.
Opskrift på Bøf Stroganoff
Ingredienser
- 600 g oksekød i strimler af okseinderlår
- 2 spsk. olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 2 rødløg skåret i smalle både
- 250 g champignon brune eller hvide, halveret
- 2 peberfrugter grønne eller røde, skåret i store tern
- 2 tsk. paprika
- ½ tsk. røget paprika
- 1 spsk. tomatpure koncentreret
- 1 spsk. æblecidereddike
- 4 dl oksebouillon
- 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
- kartoffelmos eller kogte ris til 4 pers.
Sådan gør du
- Varm en tykbundet stegegryde op og tilsæt olie.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det så på alle sider ad et par omgange, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag det op og stil det til side. Husk at kød til en god Bøf Stroganoff helst skal have en god stegeskorpe.
- Kom evt. lidt mere olie i gryden og tilsæt så løg, lad det lige stege i et lille minuts tid under omrøring.
- Tilsæt champignon og peberfrugt, krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Lad det stege i ca. 3-5 minutter, under omrøring, tag det op og stil det til side.
- Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt de to slags paprika, vend godt rundt. Tilsæt så tomatpure og æblecidereddike, vend det igen godt rundt og lad det stege i et par minutter under omrøring.
- Hæld bouillon ved, lad det koge op, læg låg på, skru ned og lad det så simre i 1½ times tid.
- Når kødet har simret færdigt, tilsættes madlavningsfløde og det koger igennem. Jævn evt. sovsen med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand og tilsæt derefter champignon-blandingen, lad det lige netop varme igennem. Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt citronsaft eller gastrik.
Næringsindhold
Noter
Den færdige kartoffelmos serveres som sagt med en fløjlsblød kartoffelmos eller kogte ris. Pasta kan også anvendes.
En salat passer også fint til.
Kom med din kommentar