2peberfrugtergrønne eller røde, skåret i store tern
2tsk.paprika
½tsk.røget paprika
1spsk.tomatpurekoncentreret
1spsk.æblecidereddike
4dloksebouillon
2½dlmadlavningsflødeeller alm. fløde
kartoffelmoseller kogte ris til 4 pers.
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Varm en tykbundet stegegryde op og tilsæt olie.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det så på alle sider ad et par omgange, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag det op og stil det til side. Husk at kød til en god Bøf Stroganoff helst skal have en god stegeskorpe.
Kom evt. lidt mere olie i gryden og tilsæt så løg, lad det lige stege i et lille minuts tid under omrøring.
Tilsæt champignon og peberfrugt, krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Lad det stege i ca. 3-5 minutter, under omrøring, tag det op og stil det til side.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt de to slags paprika, vend godt rundt. Tilsæt så tomatpure og æblecidereddike, vend det igen godt rundt og lad det stege i et par minutter under omrøring.
Hæld bouillon ved, lad det koge op, læg låg på, skru ned og lad det så simre i 1½ times tid.
Når kødet har simret færdigt, tilsættes madlavningsfløde og det koger igennem. Jævn evt. sovsen med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand og tilsæt derefter champignon-blandingen, lad det lige netop varme igennem. Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt citronsaft eller gastrik.
Næringsindhold
Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
Mængde pr. portion
Kalorier
896
% Daglig værdi*
Fedt
60
g
92
%
Mættet fedt
27
g
169
%
Transfedt
2
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
23
g
Kolesterol
177
mg
59
%
Natrium
1123
mg
49
%
Kalium
1905
mg
54
%
Kulhydrater
54
g
18
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
1188
IU
24
%
Vitamin C
59
mg
72
%
Calcium
122
mg
12
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.