Koteletter med spidskål i rygeostcreme er en skøn ret med masser af smag. Her er den nemme opskrift med svinekoteletter og spidskål.
Prøv de lækre koteletter med spidskål, hvor kålen vendes i en dejlig og nem rygeostecreme.
Det er skøn aftensmad, der samtidig er nem at lave, og her får du altså en middagsret med masser af smag.
Brug gerne et par gode koteletter af en vis tykkelse, da de så er nemmere at stege møre og saftige.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op. Brug evt. knapperne under Antal i opskriftsboksen.
Opskrift på koteletter med spidskål
Ingredienser
- 2 svinekoteletter
- Lidt BBQ-sauce
- salt og friskkværnet peber
Spidskålssalat i rygeostcreme
- 1 spidskål de yderste blade fjernet
- 1 spsk. smør
- 1 bdt. grønne asparges det nederste træede knækket af
- 1 bdt. radiser skåret i tynde skiver
- 150 g rygeost
- 1½ dl creme fraiche 9%
- 1 bdt. purløg fintsnittet
- 1 citron saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- 25 g mandler saltede, grofthakket
Sådan gør du
Koteletter
- Vend svinekoteletter med lidt BBQ sauce, lad dem stå og trække i 20 minutter på køkkenbordet.
- Krydr dem med salt og friskkværnet peber og grill dem på en godt varm grill. Alt efter tykkelse, skal de kun have få minutter på hver side.
- Tag dem af, pak dem ind i stanniol og lad dem stå og trække i 5-10 minutter.
Spidskålssalat med rygeostcreme
- Fjern de yderste blade fra spidskålen, halver den og skær stokken væk. Snit resten fint.
- Smelt smørret på en stor pande og kom kålen på. Vend rundt i den og krydr med salt og friskkværnet peber. Når den lige begynder at falde sammen, tages den straks af varmen og hældes over på et fad.
- Læg de klargjorte asparges i et ovnfast fad, hæld kogende vand over og lad dem stå i et par minutter. Hæld vandet fra og kom asparges i en sigte. Hæld straks koldt vand over og lad dem dryppe af - og køle af. Halver dem.
- Rør rygeost med creme fraiche og halvdelen af purløget. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Vend spidskål, radiser og asparges med rygeostcremen.
- Drys med de hakkede, saltede mandler og drys med resten af purløget.
Næringsindhold
Noter
Koteletter med spidskål i rygeostecreme serveres straks.
Der kan serveres kogte kartofler til, men det er ikke nødvendigt.
Se flere lækre middagsretter med koteletter:
Koteletter i fad med grønsager og ris
Kom med din kommentar