• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon
Lav en lækker gryderet med spidskål, oksekød og bacon, der smager forrygende godt. Og gryderetten er samtidig nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er en opskrift på lækker gryderet med spidskål, oksekød og bacon. Gryderetten er nem og rimelig hurtig lave, og med en hel spidskål.
  2. Opskrift på gryderet med spidskål
  3. Gryderet med spidskål, oksekød og bacon
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Her er en opskrift på lækker gryderet med spidskål, oksekød og bacon. Gryderetten er nem og rimelig hurtig lave, og med en hel spidskål.

Gryderet med spidskål er en skøn ret til aftensmad med masser af spidskål, oksekød og røget bacon.

Gryderetten er rimelig nem at lave, og her er der anvendt et stykke okseklump, men andre udskæringer kan også bruges.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på gryderet med spidskål

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g okseklump
  • 2 pastinakker i grove stykker
  • 2 løg i grove stykker
  • 1 spidskål i grove stykker
  • 4 hvidløg knust og hakket
  • 2 chili røde chilipebre, uden kerner, i tynde strimler
  • 200 g champignon i kvarte
  • 250 g bacon røget bacon i et stykke, skåret i små tern
  • 4 dl rødvin
  • 4 dl kalvebouillon jeg brugte vand + flydende bouillon
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • majsstivelse til jævning
  • rapsolie til stegning

Sådan gør du 

  • Fjern sener og hinder fra okseklumpen, skær den så i små bøffer. Eller passende størrelse til en gryderet med spidskål.
  • Varm en (sauterpande) op og steg bacontern sprøde og gyldne, lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Lad lidt olie varme op på den samme (sauter)pande som baconternene er stegt på og brun de små bøffer på alle sider, krydr dem med salt og friskkværnet peber. Tag dem af panden og stil dem til side.
  • Kom evt. lidt mere olie på panden og svits nu pastinak og løg, lad det stege til de får lidt farve og løgene bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt champignon, spidskål, hvidløg og chili, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Når grønsagerne er møre og bløde, lægges bøfferne tilbage i gryden og de varmes godt igennem.
  • Hæld rødvin over og lad det koge op og koge lidt ind.
  • Tilsæt så kalvebouillon og kog retten igennem igen.
  • Tag nu kød og grønsager op og pisk smørret i saucen. Smag den til og anret enten kød og grønsager med det samme og hæld saucen over ELLER jævn saucen lidt med majsstivelse udrørt i koldt vand og kom så kød og grønsager tilbage i gryden.
  • Varm din gryderet med kylling igennem, og server den drysset med bacontern og gerne hakket persille.

Næringsindhold

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige gryderet med spidskål kan serveres med en luftig kartoffelmos eller kogte ris.

Se flere lækre gryderetter:

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

« Nem big mac roulade - lækker burger roulade
Koteletter med spidskål i rygeostcreme »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.