Her er en opskrift på lækker gryderet med spidskål, oksekød og bacon. Gryderetten er nem og rimelig hurtig lave, og med en hel spidskål.
Gryderet med spidskål er en skøn ret til aftensmad med masser af spidskål, oksekød og røget bacon.
Gryderetten er rimelig nem at lave, og her er der anvendt et stykke okseklump, men andre udskæringer kan også bruges.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på gryderet med spidskål
Ingredienser
- 600 g okseklump
- 2 pastinakker i grove stykker
- 2 løg i grove stykker
- 1 spidskål i grove stykker
- 4 hvidløg knust og hakket
- 2 chili røde chilipebre, uden kerner, i tynde strimler
- 200 g champignon i kvarte
- 250 g bacon røget bacon i et stykke, skåret i små tern
- 4 dl rødvin
- 4 dl kalvebouillon jeg brugte vand + flydende bouillon
- 50 g smør
- salt og friskkværnet peber
- majsstivelse til jævning
- rapsolie til stegning
Sådan gør du
- Fjern sener og hinder fra okseklumpen, skær den så i små bøffer. Eller passende størrelse til en gryderet med spidskål.
- Varm en (sauterpande) op og steg bacontern sprøde og gyldne, lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Lad lidt olie varme op på den samme (sauter)pande som baconternene er stegt på og brun de små bøffer på alle sider, krydr dem med salt og friskkværnet peber. Tag dem af panden og stil dem til side.
- Kom evt. lidt mere olie på panden og svits nu pastinak og løg, lad det stege til de får lidt farve og løgene bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt champignon, spidskål, hvidløg og chili, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Når grønsagerne er møre og bløde, lægges bøfferne tilbage i gryden og de varmes godt igennem.
- Hæld rødvin over og lad det koge op og koge lidt ind.
- Tilsæt så kalvebouillon og kog retten igennem igen.
- Tag nu kød og grønsager op og pisk smørret i saucen. Smag den til og anret enten kød og grønsager med det samme og hæld saucen over ELLER jævn saucen lidt med majsstivelse udrørt i koldt vand og kom så kød og grønsager tilbage i gryden.
- Varm din gryderet med kylling igennem, og server den drysset med bacontern og gerne hakket persille.
Næringsindhold
Noter
Den færdige gryderet med spidskål kan serveres med en luftig kartoffelmos eller kogte ris.
Se flere lækre gryderetter:
Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
Kom med din kommentar