• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Morgenmad » Havregrød med banan og blåbær
billede med havregrød
Havregrød er en god og sund start på dagen, og her havregrøden serveret med banan og blåbær. Foto: iStock.com.

Havregrød med banan og blåbær

Opdateret: 9. aug 2022 · Udgivet: 9. aug 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du den perfekte havregrød til morgenmad. I denne opskrift er det med banan og blåbær, men havregrøden kan også serveres med frugt, kokos og nødder.

Start dagen med havregrød, og her får du den bedste havregrød, der kan serveres med banan og blåbær. Eller frugt, kokos og nødder.

Opskriften er beregnet til to personer, og den sikrer i hvert fald, at du får den perfekte start på dagen.

Der kan enten bruges grovvalsede eller finvalsede havregryn, og vand kan udskiftes med mælk, hvis dette ønskes. Opskriften er beregnet til to personer.

Opskrift på havregrød

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Tid: 10 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

Havregrød

  • 2 dl havregryn grovvalsede eller finvalsede
  • 4 dl vand
  • Lidt salt

Topping

  • kanelsukker sukker og kanel blandet sammen
  • 1 lille banan skåret i skiver
  • 1 håndfuld blåbær
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Vand og havregryn bringes i kog.
    2 dl havregryn, 4 dl vand
  • Når grøden koger, røres der 10 gange den ene vej og 10 gange den anden vej - så er grøden færdig. Siges det. Tilsæt lidt salt.
    Lidt salt
  • Den færdige havregrød hældes op i dybe tallerkner og drysses med kanelsukker. Eller blot alm. sukker. Det er op til dig.
    kanelsukker
  • Banan skæres i skiver og kommes på havregrøden sammen med blåbær.
    1 lille banan, 1 håndfuld blåbær

Næringsindhold

Havregrød med banan og blåbær
Mængde pr. portion
Kalorier
445
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Natrium
 
1180
mg
51
%
Kalium
 
572
mg
16
%
Kulhydrater
 
86
g
29
%
Kostfibre
 
12
g
50
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
53
IU
1
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige havregrød serveres straks.

Du kan også servere havregrøden sammen med frugt, kokos og nødder.

Her skal du bruge:

1 lille banan, skåret i skiver

1 rød æble i små tern

1 håndfuld rosiner eller tørrede tranebær)

Lidt kokosmel

Hakkede nødder eller mandler

Lav havregrød som anvist.

Den friske frugt skæres og kommes på toppen af havregrøden. Til sidst drysses med kokosmel, rosiner/tørrede tranebær og hakkede nødder. Serveres straks.

Se mere morgenmad

  • billede til amerikanske pandekager opskrift
    Amerikanske pandekager
  • billede med verdens nemmeste bananpandekager
    Bananpandekager
  • billede med koldhævede boller
    Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet
  • billede med ristede havregryn
    Ristede havregryn med smør og sukker
  • billede med røræg og scrambled eggs
    Røræg - opskrift på scrambled eggs

Se disse opskrifter:

  • Æggemuffins med bacon
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder
  • Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med brownie bagt i kop

Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

butterdejssnegle med oliventapenade

Butterdejssnegle med oliventapenade

Nutella cookies

Nutella cookies - lækre kager med Nutella

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

billede til spaghetti med mørbrad

Spaghetti med mørbrad og bacon

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

billede med kyllingekroketter som restemad

Kyllingekroketter - nem restemad

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede med hjemmelavet koldskål

Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk

billede med chili con carne chiligryde

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

kanelkage med kaffe og kakao glasur

Kanelkage med kaffe og kakao glasur

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required