• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Morgenmad

billede med havregrød
Havregrød er en god og sund start på dagen, og her havregrøden serveret med banan og blåbær. Foto: iStock.com.

Havregrød med banan og blåbær

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du den perfekte havregrød til morgenmad. I denne opskrift er det med banan og blåbær, men havregrøden kan også serveres med frugt, kokos og nødder.
  2. Opskrift på havregrød
  3. Havregrød med banan og blåbær
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se mere morgenmad
5 fra 1 bruger

Sådan laver du den perfekte havregrød til morgenmad. I denne opskrift er det med banan og blåbær, men havregrøden kan også serveres med frugt, kokos og nødder.

Start dagen med havregrød, og her får du den bedste havregrød, der kan serveres med banan og blåbær. Eller frugt, kokos og nødder.

Opskriften er beregnet til to personer, og den sikrer i hvert fald, at du får den perfekte start på dagen.

Der kan enten bruges grovvalsede eller finvalsede havregryn, og vand kan udskiftes med mælk, hvis dette ønskes. Opskriften er beregnet til to personer.

Opskrift på havregrød

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Tid: 10 minutter min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Havregrød

  • 2 dl havregryn grovvalsede eller finvalsede
  • 4 dl vand
  • Lidt salt

Topping

  • kanelsukker sukker og kanel blandet sammen
  • 1 lille banan skåret i skiver
  • 1 håndfuld blåbær

Sådan gør du 

  • Vand og havregryn bringes i kog.
    2 dl havregryn, 4 dl vand
  • Når grøden koger, røres der 10 gange den ene vej og 10 gange den anden vej - så er grøden færdig. Siges det. Tilsæt lidt salt.
    Lidt salt
  • Den færdige havregrød hældes op i dybe tallerkner og drysses med kanelsukker. Eller blot alm. sukker. Det er op til dig.
    kanelsukker
  • Banan skæres i skiver og kommes på havregrøden sammen med blåbær.
    1 lille banan, 1 håndfuld blåbær

Næringsindhold

Havregrød med banan og blåbær
Mængde pr. portion
Kalorier
445
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Natrium
 
1180
mg
51
%
Kalium
 
572
mg
16
%
Kulhydrater
 
86
g
29
%
Kostfibre
 
12
g
50
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
53
IU
1
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige havregrød serveres straks.

Du kan også servere havregrøden sammen med frugt, kokos og nødder.

Her skal du bruge:

1 lille banan, skåret i skiver

1 rød æble i små tern

1 håndfuld rosiner eller tørrede tranebær)

Lidt kokosmel

Hakkede nødder eller mandler

Lav havregrød som anvist.

Den friske frugt skæres og kommes på toppen af havregrøden. Til sidst drysses med kokosmel, rosiner/tørrede tranebær og hakkede nødder. Serveres straks.

Se mere morgenmad

  • billede med verdens nemmeste bananpandekager
    Bananpandekager - verdens nemmeste opskrift
  • billede med koldhævede boller
    Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet
  • billede til amerikanske pandekager opskrift
    Opskrift på amerikanske pandekager
  • billede med ristede havregryn
    Ristede havregryn med smør og sukker
  • billede med røræg og scrambled eggs
    Røræg - opskrift på scrambled eggs
« Blomkålskarry med gulerødder og spinat
Store Daim muffins med banan »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med helstegt kylling i ovn

Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.