• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med gulerodsbrud
Lækre gulerodsbrud, der laves med masser af gulerødder. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 5. okt, 2022

Oversigt over indhold

  1. Få den skønne opskrift på lækre gulerodsbrud. Det er lækre brød med gulerødder, og de laves lidt anderledes end de sædvanlige boller.
  2. Opskrift på gulerodsbrud
  3. Gulerodsbrud
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere lækre brødopskrifter
5 fra 3 brugere

Få den skønne opskrift på lækre gulerodsbrud. Det er lækre brød med gulerødder, og de laves lidt anderledes end de sædvanlige boller.

Du skal prøve disse lækre gulerodsbrud, der faktisk er ret nemme at bage. Men fremgangsmåden er lidt speciel.

Når dejen er hævet første gang, skal der laves en fordybning i dejen, hvori æg, revne gulerødder og solsikkekerner skal i.

Så skal dejen foldes omkring det og så skæres sammen. Du kan bruge en stor kniv eller en metalskraber, og så er det ellers bare at gå løs på dejen.

Tricket er hele tiden at skrabe æggene op i dejen, og ligesom blande det sammen ved at skære i det.

Du skal også huske på at det IKKE skal være en jævn og glat dej, som du normalt forbinder med en bolledej, men at det bare skal være en sammenhængende masse.

Du får ca. 15 gulerodsbrud ud af denne opskrift.

Opskrift på gulerodsbrud

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud

5 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 t 30 min
Antal: 15 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl vand lunkent
  • 300 g sigtemel
  • 700 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 15 g salt
  • 75 g smør blødt
  • 2 æg
  • 150 g solsikkekerner
  • 4 medium gulerødder skrællede og groft revet
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt sigtemel, hvedemel, sukker og salt - ælt det sammen i skålen. Ælt så det bløde smør ind i dejen.
  • Ælt den i ca. 6-8 minutter, så den er godt gennemarbejdet og det bliver til en god og smidig dej.
  • Lad dejen ligge og hæve på et melet køkkenbord, med et klæde over, i ca. 1 time.
  • Lav en fordybning i midten af dejen, slå æggene ud i fordybningen og pisk dem let sammen med en gaffel.
  • Kom solsikkekerner og de revne gulerødder ned til æggene.
  • Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller en metalskraber til at hakke dejen i småstykker med.
  • Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængende a la en hakkebøf.
  • Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i ca. 15 "klatter", som forsigtigt løftes med en metalskraber eller en paletkniv over på bageplader med bagepapir.
  • Lad dine gulerodsbrud hæve i endnu 1 time og bag dem så ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte

Næringsindhold

Gulerodsbrud
Mængde pr. portion
Kalorier
382
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
33
mg
11
%
Natrium
 
445
mg
19
%
Kalium
 
196
mg
6
%
Kulhydrater
 
59
g
20
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
2879
IU
58
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte gulerodsbrud køles af på en rist, hvorefter de er klar til servering. De kan nydes med smør - eller spises som de er.

Gulerodsbrudene kan også sagtens fryses ned, og de er gode til madpakken.

Se flere lækre brødopskrifter

  • billede til gulerodsboller med græskarkerner
    10 gulerodsboller med græskarkerner
  • billede med bollerne
    Bollerne - de bedste hjemmebagte
  • billede med havregrynsboller
    Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • billede med varme hveder hvedeknopper
    Opskrift på varme hveder - de bedste hvedeknopper
« Herregårdskage - kendt som sølvkage
Wraps med kylling, avocado, bacon og mango »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.