• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Aftensmad

billede med stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs og kartofler er en dansk nationalret, og den smager jo forrygende. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Stegt flæsk med persillesovs og kartofler

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 13. juni 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Den rigtige opskrift på stegt flæsk med persillesovs. Selvfølgelig med sprød flæsk og kogte kartofler, en dansk klassiker fra mormors køkken.
  2. Opskrift på stegt flæsk
  3. Stegt flæsk med persillesovs
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter

Den rigtige opskrift på stegt flæsk med persillesovs. Selvfølgelig med sprød flæsk og kogte kartofler, en dansk klassiker fra mormors køkken.

Stegt flæsk med persillesovs er en klar middagsfavorit i mange hjem. Og det forstår man godt.

Stegt flæsk, kartofler og persillesovs taler for sig selv, og vi har virkelig fat i en dansk nationalret.

Der er beregnet fire skiver stegt flæsk til hver person, men du kan selvfølgelig sagtens lave mere.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på stegt flæsk

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Stegt flæsk

  • 16 skiver flæsk stegeflæsk

Persillesovs

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl. mælk måske lidt mere
  • muskatnød revet
  • 1 citron lidt saft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt persille hakket

Kartofler

  • 800 g kartofler koges

Sådan gør du
 

  • Skiver af flæsk saltes, og trækker i 15 minutter.
  • Kog kartoflerne i letsaltet vand, og lad dem trække i vandet.
  • Steg flæskeskiverne møre og sprøde på en pande ved jævn varme, og det tager cirka 10 minutter for en pandefuld stegt flæsk. Måske lidt mere afhængig af varme og tykkelsen på skiverne.
  • Har du meget mager flæsk, kan du med fordel tilsætte en smule olie på panden. Læg de færdigstegte flæskeskiver på et stykke køkkenrulle. Stegt flæsk kan holdes lun i ovnen.
  • Persillesovs: Smelt smør i en lille gryde, og kom hvedemel i.
  • Pisk rundt, og pisk derefter gradvist mælk i indtil den hvide sovs har den rette konsistens. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
  • Smag sovsen til med salt, peber, reven muskatnød og lidt friskpresset citronsaft, og tilsæt til sidst finthakket persille. Spar ikke på persillen i din persillesovs.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Næringsindhold

Næringsindhold
Stegt flæsk med persillesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er du klar til at servere en lækker omgang stegt flæsk med kogte kartofler, en god persillesovs og der kan serveres en spidskålssalat til.

Se flere danske retter:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Opskrift på klassiske danske frikadeller

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

« Espresso Martini drink med kaffe, Kahlua og vodka
Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks »

Flere opskrifter

billede med madpandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

foto med grillet flanksteak

Grillet flanksteak på spinatbund

billede med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.