Den rigtige opskrift på stegt flæsk med persillesovs. Selvfølgelig med sprød flæsk og kogte kartofler, en dansk klassiker fra mormors køkken.
Stegt flæsk med persillesovs er en klar middagsfavorit i mange hjem. Og det forstår man godt.
Stegt flæsk, kartofler og persillesovs taler for sig selv, og vi har virkelig fat i en dansk nationalret.
Der er beregnet fire skiver stegt flæsk til hver person, men du kan selvfølgelig sagtens lave mere.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på stegt flæsk
Ingredienser
Stegt flæsk
- 16 skiver flæsk stegeflæsk
Persillesovs
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl. mælk måske lidt mere
- muskatnød revet
- 1 citron lidt saft
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt persille hakket
Kartofler
- 800 g kartofler koges
Sådan gør du
- Skiver af flæsk saltes, og trækker i 15 minutter. Klik her og brug det smarte minutur.
- Kog kartoflerne i letsaltet vand, og lad dem trække i vandet.
- Steg flæskeskiverne møre og sprøde på en pande ved jævn varme, og det tager cirka 10 minutter for en pandefuld stegt flæsk. Måske lidt mere afhængig af varme og tykkelsen på skiverne.
- Har du meget mager flæsk, kan du med fordel tilsætte en smule olie på panden. Læg de færdigstegte flæskeskiver på et stykke køkkenrulle. Stegt flæsk kan holdes lun i ovnen.
- Persillesovs: Smelt smør i en lille gryde, og kom hvedemel i.
- Pisk rundt, og pisk derefter gradvist mælk i indtil den hvide sovs har den rette konsistens. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
- Smag sovsen til med salt, peber, reven muskatnød og lidt friskpresset citronsaft, og tilsæt til sidst finthakket persille. Spar ikke på persillen i din persillesovs.
Næringsindhold
Noter
Så er du klar til at servere en lækker omgang stegt flæsk med kogte kartofler, en god persillesovs og der kan serveres en spidskålssalat til.
Kom med din kommentar