Få den bedste opskrift på en lækker oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt. En nem og velsmagende gryderet til aftensmad.
Oksekødsgryde med hvidkål er lækker efterårsmad, som du dog saftens kan lave på andre tider af året også.
Det er en meget skøn ret, hvor der blandt andet er brugt to forskellige slags paprika, men du kan jo bare nøjes med en, hvis det er det du har.
Her er der anvendt en edelsüss paprika og lidt røget paprika, desuden kommes der også lidt chipotlepulver i, bare for at give det lidt spark til gryderetten.
Der er selvfølgelig også hvidkål i, og der er brugt en halv af en lille hvidkål, men mængden kan du jo selv justere efter ønske.
Du får en velsmagende og mættende gryde med hakket oksekød og hvidkål, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på oksekødsgryde
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 stor porre skåret i ringe
- 1 stor rød peberfrugt i strimler
- 2 store gulerødder groftrevet
- salt og friskkværnet peber
- 3 spsk. tomatpure koncentreret
- 0,5 hvidkål lille hvidkålshoved, fintsnittet
- 1½ tsk. paprika edelsüss
- ½ tsk. røget paprika
- ½ tsk. chipotlepulver
- ½ liter vand
- 2 spsk. kalvebouillon flydende - evt. Touch of Taste
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olie til stegning
Sådan gør du
- Varm lidt olie op i en gryde og svits hakket oksekødkød til det tager farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom porrer og hvidløg ved, lad det sautere med til porrerne bliver lidt bløde i det, men det skal ikke tage farve så rør i det.
- Kom hvidkål ved og rør godt rundt, så hvidkålen bliver fordelt.
- Lad det svitse lidt, til kålen begynder at falde sammen, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom peberfrugt ved og lad også det svitse lidt med.
- Rør de to slags paprika og chipotle i, kom tomatpure ved, hæld vand ved og kom flydende bouillon i.
- Bring din oksekødsgryde i kog, skru ned, læg låg på og lad det simre i ca. 30 minutter.
- Lige inden servering, røres de groftrevne gulerødder i, lad dem lige varme igennem og smag så til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Oksekødsgryde med hvidkål serveres straks, og gerne sammen med kogte ris og et godt stykke ciabattabrød eller andet brød.
Kom med din kommentar