Lav en lækker mos af søde kartofler. Her er den nemme opskrift med søde kartofler, der koges med lidt hvidløg og moses. God som tilbehør.
Mos af søde kartofler smager fremragende til gryderetter og mange andre retter, og så mosen altså nem at lave. Her tilsat lidt hvidløg.
På trods af navnet, så er de søde kartofler faktisk ikke kartofler, men rodfrugter, der er beslægtet med pastinakker og persillerødder. De tilhører snerlefamilien, hvor kartoflen er en natskyggeplante, kan man læse på Madens Verden.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på mos med søde kartofler
Ingredienser
- 1 kg søde kartofler vasket, men med skræl
- 2 fed hvidløg pillet
- 50 g smør
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
- 0,5 dl mælk måske lidt mere
- Lidt muskatnød revet
Sådan gør du
- Kom de søde kartofler i en gryde med vand sammen med de pillede hvidløgsfed.
- Kog dem til de er møre, og lad dem så køle af (gem hvidløgene). Kogetiden er ca. 20 minutter. Klik her og tænd det smarte minutur med indstillet kogetid.
- Pil skindet af, og så er du klar til at lave mos af søde kartofler.
- Mos kartoflerne sammen med de kogte hvidløgsfed og smag til med lidt smør, flagesalt, friskkværnet peber, fintrevet muskatnød og lidt mælk.
Næringsindhold
Noter
Mos af søde kartofler serveres straks som tilbehør til eks. enebærgryde eller en gullasch.
Se flere opskrifter:
Kom med din kommentar