250gsvampeblandede, rengjorte og skåret i mindre stykker
1dlpiskefløde
salt og friskkværnet peber
1spsksmør+ olie til stegning
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til vildtragout starter du med, at varm smør og olie op i en gryde.
Brun derefter kødet ad et par omgange, til det får en flot brun farve, kom det op på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom bacon i gryden og svits, til det får farve.
Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at blive gyldent. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring.
Drys melet over og rør det godt rundt, til løg og bacon har opsuget det.
Hæld rødvin ved og rør godt, så evt. klumper røres ud. Tilsæt sennep og vand, rør det godt ud i blandingen. Kom så enebær, timian og laurbær ved.
Kom vildtkødet tilbage i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter.
Svits imens de rengjorte svampe i lidt smør på en pande eller i en gryde, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber.
Efter de 20 minutter, hældes fløde i din gryderet med vildtr og svampene kommes også.
Lad det simre i endnu ca. 10-15 minutter. Smag til, evt. også med lidt citronsaft, og så er det klar til servering.
Næringsindhold
Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
Mængde pr. portion
Kalorier
508
% Daglig værdi*
Fedt
32
g
49
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
12
g
Kolesterol
123
mg
41
%
Natrium
965
mg
42
%
Kalium
793
mg
23
%
Kulhydrater
12
g
4
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
31
g
62
%
Vitamin A
489
IU
10
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
63
mg
6
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.