Sådan laver du en nem oksekødspie med pastasalat. En opskrift på lækker pie med hakket oksekød, grøntsager og sprødt låg af butterdej.
Oksekødspie er en lækker og nem aftensmad med masser af smag, og på toppen har du et skønt låg af sprød butterdej.
Denne pie er selvfølgelig med hakket oksekød, men også med grøntsager, og du kan ret nemt lave et dejligt måltid til hverdag eller som god weekendmad.
Se også: Nem aftensmad - nemme hverdagsretter
Tips om butterdej til pie
Hvis der bruges de små butterdejsplader til din pie, skal der bruges 2 til bund og 2 til låg.
Læg de optøede butterdejsplader lidt ind over hinanden (husk at pensle samlingen med sammenpisket æg), så det "limes" sammen.
Rul dem ud til passende størrelse. Gør det samme til låg og brug også en plade til at lave lidt pynt med (det ser rigtig godt ud når den er bagt).
Se også: Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på oksekødspie

Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 pakke butterdej
- 2 spsk. olie
- 1 løg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 1 porre skåret i ringe
- 1 tsk. timian tørret
- 1 tsk. rosmarin tørret
- 1 lille squash i små tern
- 250 g champignon i skiver
- 1 dl oksebouillon af vand og flydende bouillon
- 2 dl creme fraiche 38%
- salt og friskkværnet pebet
- 75 g ost revet, kan sagtens udelades
- 1 æg sammenpisket, til pensling
Fremgangsmåde
- Beklæd en smurt form eller ildfast fad med udrullet butterdej.
- Prik den med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader almindelig over- og undervarme i 15-20 minutter.
- Svits hvidløg, løg squash, champignon og porre i lidt olie - krydr med salt og friskkværnet peber - tag det op.
- Svits hakket oksekød, tilsæt krydderier, salt og friskkværnet pebet og lad det stege til det bliver grynet.
- Kom løgblandingen tilbage i farsen og varm det hele igennem.
- Kom resten af ingredienserne i (undtagen osten) og lad det koge sammen til det bliver en sauce, jævn det evt. hvis det er for tyndt.
- Hæld saucen på den forbagte bund og kom evt. revet ost på.
- Rul endnu et stykke butterdej ud og læg det ned over som låg på din oksekødspie, det skal helt ned og røre bunden, så den ligesom bliver tæt. Prik hul i låget et par steder og pynt med evt. rester af butterdejen.
- Det hele pensles med sammenpisket æg og di pie med oksekøds sættes i ovnen ved 180 grader i endnu ca. 20 minutter, til overfladen er gylden, sprød og bagt.
Næringsindhold
Noter
Den færdige oksekødspie kan med fordel hvile 10 minutter inden servering, da den er rygende varm.
Som tilbehør kan du lave denne lækre pastasalat:
Kogt, kold pasta - kogt al dente
1 mango, frugkødet skåret fra og i tern
Et lille stykke emmentaler i små tern
2 røde peberfrugter i små strimler
0,5 agurk, halveret, kerner fjernet og skåret i små bjæker
3 gulerødder i tynde skiver eller tern
0,5 pose tørrede tranebær
Letristede solsikkekerner
0,5 pakke blandet salatblade
Bland det hele sammen i en - undtagen tranebær og solsikkekerner - som kommes over til sidst. Krydr det hele med lidt friskkværnet pebet.
Lav evt. dressing af resten af creme fraichen tilsat lidt presset hvidløg, salt og friskkværnet peber - eller lav selv en dressing.
Se også: Tærte med skinke og champignon
Kom med din kommentar