• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

Oksekødspie med pastasalat
Oksekødspie med pastasalat er en lækker ret til aftensmad. En skøn pie med hakket oksekød og butterdej som låg. Foto: Newyorkebyheart.dk.

Oksekødspie med pastasalat

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 13. mar, 2023

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du en nem oksekødspie med pastasalat. En opskrift på lækker pie med hakket oksekød, grøntsager og sprødt låg af butterdej.
  2. Tips om butterdej til pie
  3. Opskrift på oksekødspie
  4. Oksekødspie med pastasalat
  5. Ingredienser
  6. Sådan gør du 
  7. Næringsindhold
  8. Noter
5 fra 1 bruger

Sådan laver du en nem oksekødspie med pastasalat. En opskrift på lækker pie med hakket oksekød, grøntsager og sprødt låg af butterdej.

Oksekødspie er en lækker og nem aftensmad med masser af smag, og på toppen har du et skønt låg af sprød butterdej.

Denne pie er selvfølgelig med hakket oksekød, men også med grøntsager, og du kan ret nemt lave et dejligt måltid til hverdag eller som god weekendmad.

Se også: Nem aftensmad - nemme hverdagsretter

Tips om butterdej til pie

Hvis der bruges de små butterdejsplader til din pie, skal der bruges 2 til bund og 2 til låg.

Læg de optøede butterdejsplader lidt ind over hinanden (husk at pensle samlingen med sammenpisket æg), så det "limes" sammen.

Rul dem ud til passende størrelse. Gør det samme til låg og brug også en plade til at lave lidt pynt med (det ser rigtig godt ud når den er bagt).

Se også: Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på oksekødspie

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Engelsk
Tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 pakke butterdej
  • 2 spsk. olie
  • 1 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 1 porre skåret i ringe
  • 1 tsk. timian tørret
  • 1 tsk. rosmarin tørret
  • 1 lille squash i små tern
  • 250 g champignon i skiver
  • 1 dl oksebouillon af vand og flydende bouillon
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • salt og friskkværnet pebet
  • 75 g ost revet, kan sagtens udelades
  • 1 æg sammenpisket, til pensling
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Beklæd en smurt form eller ildfast fad med udrullet butterdej.
  • Prik den med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader almindelig over- og undervarme i 15-20 minutter.
  • Svits hvidløg, løg squash, champignon og porre i lidt olie - krydr med salt og friskkværnet peber - tag det op.
  • Svits hakket oksekød, tilsæt krydderier, salt og friskkværnet pebet og lad det stege til det bliver grynet.
  • Kom løgblandingen tilbage i farsen og varm det hele igennem.
  • Kom resten af ingredienserne i (undtagen osten) og lad det koge sammen til det bliver en sauce, jævn det evt. hvis det er for tyndt.
  • Hæld saucen på den forbagte bund og kom evt. revet ost på.
  • Rul endnu et stykke butterdej ud og læg det ned over som låg på din oksekødspie, det skal helt ned og røre bunden, så den ligesom bliver tæt. Prik hul i låget et par steder og pynt med evt. rester af butterdejen.
  • Det hele pensles med sammenpisket æg og di pie med oksekøds sættes i ovnen ved 180 grader i endnu ca. 20 minutter, til overfladen er gylden, sprød og bagt.

Næringsindhold

Oksekødspie med pastasalat
Mængde pr. portion
Kalorier
676
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
143
mg
48
%
Natrium
 
398
mg
17
%
Kalium
 
1344
mg
38
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
20552
IU
411
%
Vitamin C
 
47
mg
57
%
Calcium
 
290
mg
29
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige oksekødspie kan med fordel hvile 10 minutter inden servering, da den er rygende varm.

Som tilbehør kan du lave denne lækre pastasalat:

Kogt, kold pasta - kogt al dente

1 mango, frugkødet skåret fra og i tern

Et lille stykke emmentaler i små tern

2 røde peberfrugter i små strimler

0,5 agurk, halveret, kerner fjernet og skåret i små bjæker

3 gulerødder i tynde skiver eller tern

0,5 pose tørrede tranebær

Letristede solsikkekerner

0,5 pakke blandet salatblade

Bland det hele sammen i en - undtagen tranebær og solsikkekerner - som kommes over til sidst. Krydr det hele med lidt friskkværnet pebet.

Lav evt. dressing af resten af creme fraichen tilsat lidt presset hvidløg, salt og friskkværnet peber - eller lav selv en dressing.

Se også: Tærte med skinke og champignon

« Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

hvidkålsgratin med hakket oksekød

Hvidkålsgratin med hakket oksekød

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.