Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Oksekødsfad med kartofler
[the_ad id="1609"]
5
fra
2
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
40
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
600
g
kartofler
skrællede, i skiver
▢
500
g
hakket oksekød
▢
1
tsk
timian
tørret
▢
2
grønne peberfrugter
i tern
▢
1
dåse
hakkede tomater
med hvidløg
▢
2
løg
hakkede
▢
5
dl
mornaysauce
▢
salt og friskkværnet peber
▢
200
g
ost
revet
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til oksekødsfad med kartofler starter du med, at skrælle kartoflerne, hvorefter de skæres i skover og koges 10 minutter i letsaltet vand. Afdryppes.
Løg (og evt. hakket hvidløg) svitses få minutter.
Hakket oksekød tilsættes og det svitses til det bliver brunt og grynet.
Tilsæt timian, peberfrugter og de hakkede tomater, lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Kom kødet i bunden af et ovnfast fad. Læg kartoffelskiverne ovenpå som låg.
Hæld Mornaysauce over og drys med ost.
Oksekødsfadet sættes i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i 20 minutter.
Næringsindhold
Oksekødsfad med kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
830
% Daglig værdi*
Fedt
52
g
80
%
Mættet fedt
27
g
169
%
Transfedt
2
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
19
g
Kolesterol
167
mg
56
%
Natrium
1292
mg
56
%
Kalium
1684
mg
48
%
Kulhydrater
48
g
16
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
44
g
88
%
Vitamin A
1218
IU
24
%
Vitamin C
93
mg
113
%
Calcium
648
mg
65
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]