• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad
forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce
Lækker forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce, der smager himmelsk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Opdateret: 2. maj 2023 · Udgivet: 2. maj 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du lækker forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce. En nem opskrift på virkelig velsmagende og forårsagtig mad.

Så er der indbydende forårsmad fra det danske køkken med stegte karbonader og sprøde grøntsager i en dejlig sennepssauce.

Det er da smagen af forår, og retten serveres selvfølgelig sammen med nye, små kartofler. Gerne de danske, men udenlandske kartofler er også fine.

Se også: Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Bemærk, at retten er beregnet til to personer, men den er nem at gange op. De enkelte grøntsager kan sagtens varieres i mængde, så du behøver ikke følge opskriften slavisk.

Opskrift på forårsmad

forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 350 gram hakket svinekød
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spiseskefuld smør og lidt olie, til stegning

Sennepssauce og grøntsager

  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 spiseskefuld dijonsennep
  • 2,5 deciliter sødmælk
  • 1 teskefuld majsstivelse
  • 1 citron citronsaft
  • 8 mindre gulerødder nye og skrubbet
  • 150 gram blomkål i mindre stykker
  • 1 håndfuld basilikum hakket

Kartofler

  • 300 gram kartofler nye og små, kogte
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til forårsmad med svinekød og grøntsager starter du med, at koge de små kartofler i ca. 5 minutter - eller til de er netop møre - i letsaltet vand, hæld kogevandet over i anden gryde og hold kartoflerne varme.
  • Halver evt. de skrubbede gulerødder, hvis de er meget lange og flæk dem midt over.
  • Bring kartoffelvandet i kog igen og kom gulerødder og blomkål i, lad det småkoge i 3 minutter. Hæld vandet fra.
  • Bland det hakkede svinekød med salt og friskkværnet peber. Form til 2 karbonader.
  • Smelt lidt smør på en pande og tilsæt lidt olivenolie. Læg karbonaderne på og steg dem i ca. 6 minutter på hver side, alt efter tykkelse.
  • Varm lidt olie op i en gryde og sauter løget til det bliver blankt og blødt, men uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg og lad også det stege med i 1 minuts tid, under omrøring, så det ikke tager farve.
  • Hæld næsten al mælken ved, gem lidt til at røre majsstivelsen ud i. Bring det i kog og tilsæt så det udrørte majsstivelse, lad det små simre i et minuts tid, til det tykner. Rør i det så det ikke sætter sig i bunden.
  • Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Vend gulerødder og blomkål i sammen med det meste af din basilikum.

Næringsindhold

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce
Mængde pr. portion
Kalorier
847
% Daglig værdi*
Fedt
 
48
g
74
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
156
mg
52
%
Natrium
 
1609
mg
70
%
Kalium
 
2294
mg
66
%
Kulhydrater
 
66
g
22
%
Kostfibre
 
13
g
54
%
Sukker
 
21
g
23
%
Protein
 
42
g
84
%
Vitamin A
 
33889
IU
678
%
Vitamin C
 
94
mg
114
%
Calcium
 
316
mg
32
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den lækre forårsmad servere straks, hvor de stegte karbonader serveres sammen med grøntsager i sennepssauce og kogte kartofler.

Se også: Nem big mac roulade - lækker burger roulade

Se disse opskrifter:

  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

sellerisuppe

Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

billede med stegt andebryst

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

billede med Sauce Populaire

Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required