Sådan laver du lækker forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce. En nem opskrift på virkelig velsmagende og forårsagtig mad.
Så er der indbydende forårsmad fra det danske køkken med stegte karbonader og sprøde grøntsager i en dejlig sennepssauce.
Det er da smagen af forår, og retten serveres selvfølgelig sammen med nye, små kartofler. Gerne de danske, men udenlandske kartofler er også fine.
Se også: Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Bemærk, at retten er beregnet til to personer, men den er nem at gange op. De enkelte grøntsager kan sagtens varieres i mængde, så du behøver ikke følge opskriften slavisk.
Opskrift på forårsmad
Ingredienser
- 350 gram hakket svinekød
- salt og friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld smør og lidt olie, til stegning
Sennepssauce og grøntsager
- 1 løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 spiseskefuld dijonsennep
- 2,5 deciliter sødmælk
- 1 teskefuld majsstivelse
- 1 citron citronsaft
- 8 mindre gulerødder nye og skrubbet
- 150 gram blomkål i mindre stykker
- 1 håndfuld basilikum hakket
Kartofler
- 300 gram kartofler nye og små, kogte
Sådan gør du
- Til forårsmad med svinekød og grøntsager starter du med, at koge de små kartofler i ca. 5 minutter - eller til de er netop møre - i letsaltet vand, hæld kogevandet over i anden gryde og hold kartoflerne varme.
- Halver evt. de skrubbede gulerødder, hvis de er meget lange og flæk dem midt over.
- Bring kartoffelvandet i kog igen og kom gulerødder og blomkål i, lad det småkoge i 3 minutter. Hæld vandet fra.
- Bland det hakkede svinekød med salt og friskkværnet peber. Form til 2 karbonader.
- Smelt lidt smør på en pande og tilsæt lidt olivenolie. Læg karbonaderne på og steg dem i ca. 6 minutter på hver side, alt efter tykkelse.
- Varm lidt olie op i en gryde og sauter løget til det bliver blankt og blødt, men uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg og lad også det stege med i 1 minuts tid, under omrøring, så det ikke tager farve.
- Hæld næsten al mælken ved, gem lidt til at røre majsstivelsen ud i. Bring det i kog og tilsæt så det udrørte majsstivelse, lad det små simre i et minuts tid, til det tykner. Rør i det så det ikke sætter sig i bunden.
- Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Vend gulerødder og blomkål i sammen med det meste af din basilikum.
Næringsindhold
Noter
Den lækre forårsmad servere straks, hvor de stegte karbonader serveres sammen med grøntsager i sennepssauce og kogte kartofler.
Kom med din kommentar