• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Fisk og skaldyr

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce er en både nem og lækker fiskeret til aftensmad, og den vil de fleste kunne lide. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 21. feb, 2023

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce, En nem og lækker fiskeret i ovn med torsk, der tilberedes på en bund af porrer.
  2. Opskrift på ovnbagt torsk
  3. Ovnbagt torsk på porrebund
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Sådan laver du ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce, En nem og lækker fiskeret i ovn med torsk, der tilberedes på en bund af porrer.

Ovnbagt torsk er en lækker og nem ret til aftensmad, og her er torsken bagt på en bund af porrer og serveret med sennepssauce.

Du kan bruge en almindelig sennep til sovsen, men anvend gerne en fiskesennep, og husk at smage sovsen godt til.

Tilbehør er kogte kartofler, der ikke indgår i opskriften, men som du kan koge mens torsken er i ovnen. Dampede gulerødder smager også fint til fiskeretten.

Opskrift på ovnbagt torsk

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g torsk torskefilet uden ben
  • 4 porrer i tynde ringe
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 æg hårdkogte og hakkede
  • 100 g rødbeder syltede og finthakket
  • 30 g kapers hakket

Sennepssauce

  • 40 g smør
  • 20 g hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 2 spsk. sennep gerne en fiskesennep
  • salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Kog kartofler til de er møre, lad dem køle lidt af og pil dem, hold dem varme.
  • Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg porrerne ned i, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Dup torskefileterne tørre og læg dem ovenpå, krydr med salt og friskkværnet peber og dryp med lidt olivenolie.
  • Sæt i en 200 grader varm ovn i 15 minutter.
  • Tag fadet med ovnbagt torsk og porrer ud og drys med hakket æg, hakkede rødbeder og kapers. Sæt tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.
  • Sennepsauce: I en lille gryde smeltes smørret og melet piskes i, til det bliver en sammenhængende masse.
  • Hæld mælk i lidt ad gangen, lad det koge op og pisk i det hele tiden så der ikke kommer klumper og det ikke brænder på. Bliv ved med at tilsætte mælk, til den ønskede konsistens haves (husk at lade det koge mellem hver gang!). Lad det koge lidt igennem, så melsmagen koges ud, smag til med salt, friskkværnet peber og sennep.
  • Server fiskefadet med lidt ekstra hakkede rødbeder, pillede kartofler og sennepssauce.

Næringsindhold

Ovnbagt torsk på porrebund
Mængde pr. portion
Kalorier
486
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
289
mg
96
%
Natrium
 
1764
mg
77
%
Kalium
 
1217
mg
35
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
48
g
96
%
Vitamin A
 
851
IU
17
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
257
mg
26
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Ovnbagt torsk på porrebund serveres straks sammen med den lækre sennepssauce.

Se flere opskrifter

Torsk i fad med flødeost, parmesan og æble

Hjemmelavet fish 'n' chips - den bedste opskrift

Fiskefrikadeller med broccolimos

« Mazarintærte med nougat
Nemme nougathorn dyppet i chokolade »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.