Sådan laver du ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce, En nem og lækker fiskeret i ovn med torsk, der tilberedes på en bund af porrer.
Ovnbagt torsk er en lækker og nem ret til aftensmad, og her er torsken bagt på en bund af porrer og serveret med sennepssauce.
Du kan bruge en almindelig sennep til sovsen, men anvend gerne en fiskesennep, og husk at smage sovsen godt til.
Tilbehør er kogte kartofler, der ikke indgår i opskriften, men som du kan koge mens torsken er i ovnen. Dampede gulerødder smager også fint til fiskeretten.
Opskrift på ovnbagt torsk
Ingredienser
- 800 g torsk torskefilet uden ben
- 4 porrer i tynde ringe
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
- 4 æg hårdkogte og hakkede
- 100 g rødbeder syltede og finthakket
- 30 g kapers hakket
Sennepssauce
- 40 g smør
- 20 g hvedemel
- 6 dl mælk
- 2 spsk. sennep gerne en fiskesennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog kartofler til de er møre, lad dem køle lidt af og pil dem, hold dem varme.
- Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg porrerne ned i, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Dup torskefileterne tørre og læg dem ovenpå, krydr med salt og friskkværnet peber og dryp med lidt olivenolie.
- Sæt i en 200 grader varm ovn i 15 minutter.
- Tag fadet med ovnbagt torsk og porrer ud og drys med hakket æg, hakkede rødbeder og kapers. Sæt tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.
- Sennepsauce: I en lille gryde smeltes smørret og melet piskes i, til det bliver en sammenhængende masse.
- Hæld mælk i lidt ad gangen, lad det koge op og pisk i det hele tiden så der ikke kommer klumper og det ikke brænder på. Bliv ved med at tilsætte mælk, til den ønskede konsistens haves (husk at lade det koge mellem hver gang!). Lad det koge lidt igennem, så melsmagen koges ud, smag til med salt, friskkværnet peber og sennep.
- Server fiskefadet med lidt ekstra hakkede rødbeder, pillede kartofler og sennepssauce.
Næringsindhold
Noter
Ovnbagt torsk på porrebund serveres straks sammen med den lækre sennepssauce.
Se flere opskrifter
Torsk i fad med flødeost, parmesan og æble
Kom med din kommentar