Få den bedste opskrift på hakket oksekød med spinat og champignon. En lækker hverdagsret, der nemt og hurtigt laves i et fad i ovnen.
Hakket oksekød med spinat og champignon er en virkelig lækker ret til aftensmad, og den er både rimelig nem og hurtig at tilberede.
Du skal blandt andet bruge frossen spinat og lidt chili, men mængderne kan varieres efter egen smag og behag.
Se også: Hvidkålsgratin med hakket oksekød
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan vælge at servere kogte ris til. Dette er dog ikke nødvendigt, at oksekøds- og spinatretten godt kan stå alene.
Opskrift på hakket oksekød med spinat
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 2 spiseskefulde olivenolie til stegning
- 1 løg hakket
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 0,5 chili rød chilipeber, udkernet og finthakket
- salt og friskkværnet peber
- 2 teskefulde oregano tørret
- 250 gram champignon skåret i små stykker
- 600 gram spinat frossen, optøet og hakket groft
- 2 deciliter creme fraiche
- 2 håndfulde mozzarella revet
Sådan gør du
- Til hakket oksekød med spinat starter du med, at varme olie op i en gryde, og derefter sautere løg til de bliver bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt hakket oksekød og lad det svitse med til det har fået farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt hvidløg, oregano og chili, vend det hele godt rundt, lad det stege i et par minutter.
- Tilsæt champignon og lad dem stege med i et par minutter og derefter spinat, salt og friskkværnet peber.
- Lad det simre i ca. 15 minutter, inden creme fraiche tilsættes og det smages til.
- Hæld det i et ovnfast fad og sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 15 minutter.
- Tag fadet ud og drys med ost, sæt i ovnen igen og giv det yderligere 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Noter
Hakket oksekød med spinat og champignon serveres med kogte ris.
Retten kan i øvrigt sagtens serveres uden ris, men her skal der så et stykke brød til. Eventuelt noget hjemmebagt ciabattabrød.
Se også: Opskrifter med hakket oksekød
Kom med din kommentar