Her får du en opskrift på hvidkålsgratin med hakket oksekød. En lækker ret i fad med masser af grøntsager, og en slags lasagne med hvidkål.
Hvidkålsgratin med hakket oksekød er en dejlig ret i kategorien nem aftensmad, og den smager himmelsk godt.
Man kan næsten beskrive retten som en slags lasagne, men uden pasta - og hvor hvidkålsblade lægges i lag mellem kød.- og grøntsagssovs.
Det fungerer altså virkelig godt, og da der er at tale om en omgang mad i fad, så kan du klare opvask og rengøring, men maden bliver tilberedt færdig i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer, og rester smager fremragende til frokost dagen efter.
Opskrift på hvidkålsgratin
Ingredienser
- 1 hvidkål
- 500 g hakket oksekød
- 0,5 squash groftrevet
- 0,5 aubergine skåret i tern
- 300 g gulerødder groftrevet
- 1 grøn peberfrugt i tern
- 1 rød peberfrugt i tern
- 10 tomater små - gerne San Marzano, skåret i tern
- 0,5 lille blomkål i mindre buketter
- 4 fed hvidløg knust og finthakket
- 2 skalotteløg finthakket
- 1 chili rød, udkernet og finthakket
- 100 g tomatpure koncentreret
- 1½ dåse hakkede tomater
- 100 g flødeost naturel
- 3 dl vand
- salt og friskkværnet peber
- 1½ dl madlavningsfløde 18%
- 5 spsk. rasp
Sådan gør du
- Opdel hvidkål i hele blade. Hvidkålsbladene fungerer som "pastaplader" i denne hvidkålsgratin med hakket oksekød.
- Kom hakkede tomater, vand, tomatpure, flødeost, salt og friskkværnet peber i en blender og kør, til det bliver en glat masse.
- Varm olie op i en gryde og sauter løg, til de bliver bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt hakket kød og svits det med, til det begynder at tage farve og bliver grynet.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom blomkål og aubergine i og svits et minuts tid.
- Kom peberfrugt og tomater ved og steg i ca. 5 minutter, vend det hele godt sammen og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Hæld den blendede sauce i gryden sammen med revne gulerødder, squash og chili. Smag til med salt og friskkværnet peber - varm igennem og sluk for varmen.
- Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande let med olie og læg hvidkålsblade i bunden som hvis det var lasagneplader.
- Læg derefter kød- og grøntsagssauce over, igen hvidkålsblade og så videre. Forsæt til der ikke er mere af kød- og grøntsagssaucen.
- Slut af med kødsauce, drys med rasp og hæld fløden ved.
- Sæt din hvidkålsgratin i en 225 grader varm ovn i ca. ½ time.
Næringsindhold
Noter
Den færdige hvidkålsgratin med hakket oksekød serveres straks, evt. sammen med et stykke brød.
Hvidkål kan i øvrigt udskiftes med spidskål i denne lækre gratin.
Kom med din kommentar